Naim Süleymanoğlu

Cep Herkülü Filmi Geliyor: Perde Tarihi Açıklandı

Suna Simge Çakmak

Cep Herkülü olarak bilinen efsane halterci Naim Süleymanoğlu, Kırcaali’de dünyaya geldi. Herkes tarafından tüm zamanların en iyi haltercisi olarak gösterilmekte… Naim Süleymanoğlu, halterle 1977’de, henüz 9 yaşındayken tanıştı. 15 yaşında Brezilya’da düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda iki altın madalya alarak şampiyon oldu. 16 yaşında rekor kırarak yine şampiyon oldu. Böylece halter tarihinde en genç dünya rekortmeni unvanını aldı. Kariyeri boyunca 3 Olimpiyat Altın madalyası, 7 Dünya Şampiyonluğu ve 6 Avrupa Şampiyonluğu var. Tam 46 kere de dünya rekoru kırdı.

Naim Süleymanoğlu 3

Elbette bu efsanenin en kısa zamanda perdeye taşınması da gerekiyordu… Dijital Sanatlar Yapımevi aracılığıyla Özer Fevzioğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosunu Barış Pirhasan yazdı. Ayla ve Müslüm’ün yapımcısı Mustafa Uslu, filmin yine unutulmazlar listesinde yer alacağından emin. Filmde Naim Süleymanoğlu’nu canlandıracak isim ise Hayat Van Eck.

İlk fragmanının yayınlandığı Cep Herkülü filminin, 25 Ekim 2019’da vizyona gireceği duyuruldu.

1984, 1985 ve 1986’da dünyada, yılın haltercisi seçildi. Türkiye’de yaşama, ve Türk Milli Takımı adına karşılaşmalara çıkma telebinde bulunan sporcu, talebinin kabul edilmesinin ardından, Naim Süleymanoğlu adını aldı.

1992 Barcelona Olimpiyatları’nda, rakiplerine karşı ezici üstünlük sağlayarak, yurda altın madalyayla dönen Naim Süleymanoğlu, yine o sene, Uluslararası Halter Basın Komisyonu tarafından “Dünyanın En İyi Sporcusu” seçildi. 1993 Dünya Şampiyonasında, 3 altın madalya kazanmasının yanı sıra, 2 de dünya rekoru kıran halterci, 1994’te Bulgaristan’da yapılan, Avrupa Halter Şampiyonası’nda da, sadece üç kaldırış yaparak, üç dünya rekoru kırdı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam