Joker

Joker 4 Ekim’de Vizyonda

Aygün Akdağ

Binlerce insan içinde bile sürekli yalnız Arthur Fleck bağ kurma arayışındadır. Yine de, Gotham‘ın isli sokaklarında yürürken, bölünme ve hoşnutsuzluğun düşmanca bir hale getirdiği şehrin, üzerinde farklı grafitilerle dolu toplu taşıtlarına binerken, Joker yüzündeki maske ile dolaşır.

Bunlardan birincisi gündüz işi için çizdiği palyaço suratıdır. Diğeri ise asla silip çıkaramayacağı maskesidir. Bu, dünyanın bir parçası olduğunu hissetmek için kullandığı bir maskedir, hayatı sürekli yer ile bir olmuş, yanlış bir adamı gizleme çabasıdır. Babasız büyüyen arthur’un (Joker) annesi narin bir kadındır ve belki de arthur’un en iyi arkadaşıdır.

Annesi onu ”Happy/Mutlu” takma adı ile çağırırdı, bu lakap Arthur’un içine yürek acısını gizleyen bir gülümseme yayardı. Fakat, sokakta, metroda ve her yerde yaşadığı problemler yüzünden çevresindeki herkesle gittikçe daha uyumsuz hale gelmeye başlar.

Ve Hikaye Başlar…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam