John Akomfrah Filmleri “Hafıza Odaları” Seçkisiyle Online!

Ayşe Aslıhan

Pera Müzesi, SENKRON Eş Zamanlı Video Sergileri kapsamında, “John Akomfrah: Hafıza Odaları” başlıklı film programını çevrimiçi ortamda izleyiciyle buluşturuyor.

Hafıza, zaman ve insani krizlere odaklanan 5 film, böylelikle gösterime giriyor. “Hafıza Odaları” başlıklı program 15 – 30 Nisan tarihleri arasında Pera Müzesi web sitesinde ücretsiz olacak.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi yeni bir çevrimiçi gösterim programı hazırladı.  Program, John Akomfrah: Hafıza Odaları adını taşıyor. Yönetmen ve küratör John Akomfrah’ın Handsworth Şarkıları, Dokuz İlham Perisi, Kanıt, Kimin Kalbe İhtiyacı Var ve Çocuk Gibi Konuş filmleri yer alıyor.

Ayrıca Akomfrah, Britanyalı multimedya sanatçısı ve film yapımcılarından oluşan Black Audio Film Collective’in kurucularından. Üstelik sanatçı, orijinal görüntüleri arşiv materyalleriyle heyecan verici katmanlı anlatılar yapıyor. Çünkü başka bir anlatım tarzını benimsiyor.

Çalışmalarında kişisel ve tarihsel hafızayı, geçmiş ve bugünü, çevresel ve insani krizleri anlatıyor.

Akomfrah’ın beş filmlik seçkisi, 15 – 30 Nisan tarihleri arasında Pera Müzesi web sitesinde izleyicilerle buluşacak.

Kimlik ve benlik üzerine hikâyeler

Yönetmen Handsworth Şarkıları’nda 80’ler İngilteresi’nde yaşanan kargaşaları ele alıyor. Dokuz İlham Perisi’nde savaş sonrası Afrika, Karayipler ve Güney Asya’dan başlayan toplu göçün tarihini anlatıyor. Kanıt’ta 1966 darbesinden sonra sömürge sonrası toplumların durumuna mercek tutuyor. Kimin Kalbe İhtiyacı Var’da bir grup arkadaş ve sevgilinin yaşamlarından bir kesite odaklanıyor. Çocuk Gibi Konuş’ta isehayatları geri dönülmez şekilde değişen üç arkadaş arasındaki ilişkileri anlatıyor.

Aynı zamanda ilk kez izleyecekler için farklı olay örgülerini takip etmek gerekiyor. Kısacası bu film seçkisi, izlemeye değer!

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam