Dünyanın İlk NFT Bienali Zorlu PSM’de

Ceren Çetinoz

Sanat dünyası ile dijital dünyayı bir araya getiren “NFT Biennial”, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde.

Dünyanın İlk NFT Bienali “NFT Biennial” Zorlu PSM’de Başlıyor!

Bianel, doğa, insan ve teknoloji üçgeni etrafında şekillendi.  Kavramsal çerçevesinde ise “İnsanlığın teknolojiyi ne kadar içselleştirebildiği” yer aldı. Bu çerçevede 100’ü aşkın NFT eser sergileniyor.

Dünyanın ilk ve tek NFT bianeli, 15 Ocak 2023 tarihine kadar ,Zorlu PSM’de ziyaret edebilirsiniz.

Aralarında dijital sanat alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Julie Walsh, Soliman Lopez ve Atay İlgün gibi küratörlerin bulunduğu dünyanın çeşitli bölgelerinden 12 kişilik bir küratoryal ekip tarafından hazırlanan bienal, mekansal sınırları aşarak, konvansiyonel sanat dünyası ile NFT ekosistemi arasındaki bağları kuvvetlendirmeyi hedefliyor.

Üstelik ziyaretçilerin ekranlar ve projeksiyonlar aracılığıyla katılımcı olarak yer alabilecekleri bienalde birçok etkinlik var.

  • Medya sanat performansların,
  • Hibrit söyleşiler
  • VR/AR deneyimlerden immersive sergiler.

Etkinlikte konuşan Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova, Zorlu PSM’nin sanat dünyasında birçok yeni diyalog için alan oluşturduğunu söyledi.

Ayrıca Ova: “Gitgide dijitalleşen dünyamızda sanatın varlığını hangi formda sürdüreceğine dair birikimimizi izleyicilerimizle paylaştık. Uluslararası Bienal’de bu yenilikçi yolculuğumuzda bize yeni bir alan oluşturuyor. Bienal’de dünyanın önemli festivallerinde eserlerini sergilemiş uluslararası sanatçıların eserlerini görebileceksiniz.” dedi.

Kurucu Direktör Rahim Ünlü ise böyle bir etkinliği düzenlemekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.  Ayrıca bienalin çok önemli kürasyonlara ev sahipliği yapacağını da belirtti.

Sergi, İstanbul’dan sonra Berlin, Amsterdam, Londra, Brüksel Bogota, Los Angeles ve Tokyo’nun da dahil olduğu birçok şehirde sanat severlerle buluşacak

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam