Barış Akarsu, Ölümünün 12. Yılında Memleketinde Anıldı

Ayşe Aslıhan

Akademi Türkiye yarışması sayesinde tanıştığımız, bir trafik kazası sonucu hayata genç yaşta gözlerini yuman başarılı ve yardımsever sanatçı Barış Akarsu; ölümünün 12. yılında da dünyanın dört bir yanından gelen sevenleri ile memleketi Bartın, Amasra’da konserlerle anıldı.

Katıldığı Akademi Türkiye isimli müzik yarışmasında birinci olmasıyla beraber, ünlü oyuncu Merve Sevi ile oynadığı Yalancı Yarim dizisiyle genç yaşta çok sevilen;

mütevazılığı ve hayırseverliliği ile de bilinen Barış Akarsu, sevenleri tarafından yine unutulmadı.

29 Haziran 2007 yılında, doğum gününde Muğla’da geçirdiği trafik kazası sebebiyle 5 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra Akarsu,

4 Temmuz 2007’de aramızdan ayrılmıştı.

4 Temmuz’da Akarsu’nun bulunduğu kabristana akın edilirken, 5-6 Temmuz tarihlerinde ise; ünlü sanatçı Haluk Levent, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Barış Akarsu Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Serkan Kökdemir ve Ahbap Derneği Eğitim Kurulu Başkanı Ayşe Cengiz ortaklığında; her sene gerçekleşen Barış Akarsu’yu Anma ve Yaşatma Konserleri düzenlendi.

Anma programının ilk gecesinde farklı şehirlerden gelen müzisyen gruplar sahnedeydi. Mustafa Vural ve ekibi, Grup Gecedem gibi sanatçıların ağırlandığı programda sürpriz bir isim de vardı. Akademi Türkiye 2’nin birincisi olan ünlü sanatçı Bahadır Sağlam; Barış Akarsu için yazdığı Gidiyor Gibiyim şarkısı başta olmak üzere sevilen şarkılarını Akarsu ailesine sarılarak söyledi.

Etkinliğin ikinci gününde ise yurt dışından da misafir gelmiş sevenleri ile beraber kalabalığı coşturan isimlerin başında tüm enerjisi ve müzikalitesiyle Flört vardı. Sahnede en sevilen şarkıları seslendirirken, solist Ozan Kotra; Barış Akarsu’nun fotoğrafını öpüp selam vererek herkese duygusal anlar yaşattı.

Sahnede bu sene sesini duyuran son isim, yakın zamanda Harbiye Açık Hava’da da konseri gerçekleşecek olan Azeri kökenli sanatçı Çinare Melikzade oldu. Melikzade, yorumladığı İhtiyacı Var şarkısı ile dinleyenleri büyüledi. Barış Akarsu’yu Anma ve Yaşatma Etkinliğinde bulunduğu için hislerinin çok yoğun olduğunu söyleyen Melikzade’nin şahane orkestrası ise Haluk Levent‘in ekibiydi.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve anne Hatice Akarsu, sahnede ve dinleyenler arasında var olan tüm sevenlerine geldikleri için teşekkür etti.

“Allah Barış’ı yanına aldı ama bana bir sürü evlat hediye etti. Herkese teşekkür ederim. Bizi bulutların üstünden dinlediğini biliyorum oğlum. Sen hep bizimlesin.”

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam