biz böyleyiz

Karma Tavsiyesi: Biz Böyleyiz Filmi

Suna Simge Çakmak

Her birimizde beyaz perdeye yansıyan birçok emek ve çaba ile yapılmış o güzel filmlerin bir yeri vardır. Birçok türde bizlerin beğenisine sunulan filmlerden bir tanesi de, sıcacık hikayesi ve şahane kadrosuyla; Biz Böyleyiz.

21 Şubat tarihinde izleyicisi ile buluşan Biz Böyleyiz isimli film, hayatın içinden sanki bizim perdeye yansımış halimiz! Avşar Film‘in üstlendiği ve Caner Özyurtlu‘nun hem senaryosunu hem de yönetmenliğini yaptığı film çocukluktan gelen ve geleceğe giden bir hikayeyi anlatıyor. Filmde gördüğümüz isimler aslında hepimizin tanıdığı, sevdiği ve bildiği isimler. Oyuncu kadrosu Berrak Tüzünataç, Engin Öztürk, Şebnem Bozoklu, Özge Özpirinçci, Meriç Aral, Boran Kuzum ve Hümeyra‘dan oluşuyor.

Başarılı oyuncu Berrak Tüzünataç ve Melikşah Altuntaş‘ın hikayesi ışık tutuyor geçmişe dönmemize… Filmin konusu ise hepimizin hayatlarından bir parça. Çocukluk yıllarından beri arkadaş olan bir grubun, çok sevdikleri bir büyüklerini ziyarete gitmeleri esnasında başlarına gelenleri ve eski günlere dair duygularını özlemlerini görüyoruz perdede.

Kimse eskisi gibi kalmıyor tabii. Herkes hayatın akışına kapılmış ve değişmiş oluyor; fakat mental olarak hala saf ve temiz sevgiler izliyoruz.

Usta sanatçı Hümeyra‘nın canlandırdığı Nezihe karakterinin rahatsızlığı dolayısı ile İstanbul’dan İzmir’e bir serüven başlıyor… Tıpkı eski günlerdeki gibi! Uzun bir aranın ardından ilk kez birkaç günlüğüne bir arada kalmak zorunda olan, birbirine zıt karakterler bir araya geliyor. Eğlence orada başlıyor! Üstelik, Berrak Tüzünataç‘ın canlandırdığı Emre karakteri ile Engin Öztürk‘ün canlandırdığı Gökçe karakteri arasında geçmişten gelen bir aşk hikayesi var…

Dostluk kavramını merkezine oturtan film, bir araya getirdiği isimlerin gerçek hayattaki dostluğundan da besleniyor. Bu sayede hikaye, daima samimiyetini ve gerçekliğini koruyor. 

“En yakın arkadaştan sevgili olmaz. “

Baştan sonra kadar tahmin ettiğimiz birçok sahnenin olmasına rağmen bazen şaşkınlıkla beklemediğimiz şeylerin olacağını da söyleyebiliriz. Biz Böyleyiz, beraber büyümüş, güzel anılar biriktirmiş bir grup gencin yeniden bir araya gelme ve aralarındaki sevgiyi hatırlama sürecini eğlenceli ve sıcak bir tavırla anlatıyor. Samimi ve farklı bir sese sahip olan film, hikayesini anlatırken bazı eksiklikleri tamamlayamıyor ancak, hafifliğiyle izleyicisine keyifli anlar sunuyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam