Karma Özel: 10/10 Tweetler Galerisi – I

Aygün Akdağ

Ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan uygulama, sosyal mecra: evet, işte orası Twitter! Twitter, hem eğlenmek, hem bilgi edinmek için harika bir platform. Bir yandan haberleri takip ederken, bir yandan sosyal medya gündemi akıyor; istersen kültür-sanat hesaplarıyla da bolca şey öğrenebiliyoruz. İnsanların özgürce kendini ifade edebildiği; bazen ifşaların, bazen ciddi duyuruların, bazense komedinin fırtına estirdiği bu uygulamada son zamanlarda atılmış en iyi tweetleri sizler için araştırdık, 10/10 tweetleri bir galeri şeklinde sunduk.

Twitter, kullanıcıların 280 karakter ile sınırlandırılmış “tweet” adı verilen gönderiler yazabildiği özgün ve özgür bir sosyal ağ. Jack Dorsey, Noah Glass Biz Stone, ve Evan Williams tarafından Mart 2006’da oluşturulup Temmuz 2006’da kullanıma açıldı. 2013’te en çok ziyaret edilen 10 internet sitesinden biri oldu ve “İnternetin SMS’i” olarak tanımlandı. 2020 yılında 339.6 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Ve 2020 17 Temmuz tarihinde Google Play Store ile 1 milyar kullanıcı sayısını aşmış oldu. Mecrada her dakika ortalama yaklaşık 98 bin tweet atılıyor; tabii buna sahte isimlerle açılmış hesaplar da dahil.

Twitter, tam anlamıyla güldürürken düşündüren bir platform… Yaşanan birçok olayın gün yüzüne çıktığı ve aynı zamanda her türden insanın 10/10 mizah yaptığı uygulama, çeşitliliği ile bizleri kendine bağlıyor.

Sizce de geçirdiğimiz zor günlerde, son zamanlarda, hepimizin biraz gülümsemesi gerekmiyor mu?

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam