kucukciftlik-park

#COVID19: KüçükÇiftlik Park İzleyenlerini Tiyatro İle Karşılıyor

Suna Simge Çakmak

Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgını sebebi ile KüçükÇiftlik Park da, seyircisinden uzun bir süre ayrı kalmıştı. Normalleşme süreci ile birlikte hepimiz özlediğimiz kültür sanat etkinliklerine doyacağız. Bunlardan ilki ise KüçükÇiftlik Park etkinlikleri olacak!

1 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan’da çeşitli hastaların belirli bir neden olmaksızın gelişen ve tedavi ile aşılara cevap vermeyen bir zatürre görülmesi üzerine #COVID19 olarak adlandırılan yeni bir koronavirüs teşhis edildi. Kişiden kişiye bulaşabilen virüsün bulaşma oranı, 2020 Ocak ortasında büyüme gösterdi. İlerleyen zamanlarda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik’te yer alan çeşitli ülkelerde yaşanan virüs vakaları rapor edilmeye başlandı ve 11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edildi.Türkiye’de de #COVID19 vakasının ilki, Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020’de açıklandı. O günden bugüne dek, vaka sayısı artışı hiç geçmemekle beraber, gereken önlemler eşliğinde çoğunlukla kontrol altına alınan salgın, hala ölümcül tehlikesini saçmaya devam ediyor.

Tiyatrolara kapılarını açan KüçükÇiftlik Park bu haberi ile hepimizi oldukça heyecanlandırdı. Açılacak olan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu ise hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak tasarlandı. Şimdilerde yeni sahnesinde farklı tiyatro gruplarının sevilen oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

bir-baba-hamlet-660x441

KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’nin sahnesi sayesinde sevilen tiyatro oyunları, KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda seyircisiyle yeniden buluşmak şimdiden gün saymaya başlandı bile.

Oyunlar 13 Ağustos – 15 Ekim tarihleri arasında!

Yalnızca online biletleme sisteminin kullanılacağı, kapıda bilet satışının yapılmayacağı etkinliklerde misafirlerin alana girişleri ateş ölçümü yapıldıktan sonra sağlanacak. Birçok noktaya dezenfektan üniteleri kurulan KüçükÇiftlik Park‘ta, hijyen kuralları en üst düzeyde sağlanacak. URU organizasyonuyla hayata geçirilen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu havaların serinlediği sonbahar akşamlarına kadar devam edecek.

Program ise şöyle:

13 Ağustos Perşembe / Kibarlık Budalası – Tiyatro Kedi
14 Ağustos Cuma / Cimri – Semaver Kumpanya
20 Ağustos Perşembe / Bir Baba Hamlet – Baba Sahne
21 Ağustos Cuma / Bir Baba Hamlet – Baba Sahne
22 Ağustos Cumartesi / Basit Bir Ev Kazası – Baba Sahne
27 Ağustos Perşembe / Yaşamaya Dair – Dostlar Tiyatrosu
28 Ağustos Cuma / Alevli Günler – İstanbul Halk Tiyatrosu
29 Ağustos Cumartesi / Alevli Günler – İstanbul Halk Tiyatrosu
3 Eylül Perşembe / Sesin Resmi – DOT
10 Eylül Perşembe / İki Bekar – Duru Tiyatro
17 Eylül Perşembe / Kral Lear – Oyun Atölyesi
18 Eylül Cuma / Kral Lear – Oyun Atölyesi
25 Eylül Cuma / Üçü Bir Arada – İstanbul Halk Tiyatrosu
26 Eylül Cumartesi / Travis Pine – Halktan Biri – KomediaTürk İstanbul
30 Eylül Çarşamba / Kızlar ve Oğlanlar – Craft Tiyatro
2 Ekim Cuma / Otelde Cinayet – Duru Tiyatro (Prömiyer)
15 Ekim Perşembe / Bir Zamanlar Gazinoda – Arena Oyuncuları

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam