Coachella

Dünyaca Ünlü Coachella Festivali ve En İyi 5 Performans

Ayşe Aslıhan

Ülkemizde Coachella, genellikle müzikseverler tarafından takip edilen ve sadece belli bir kitlenin haberdar olduğu bir festivalken, şu günlerde kafamızı nereye çevirsek Coachella kelimesini duyar sim banyosu yapmış insanlar görür olduk… Coachella Festivali nedir ve orada gerçekleşen performanslardan hangileri en iyileridir? Meraklısına, burada.

Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde düzenlenen Coachella Festivali ilk olarak 1999 yılında yapıldı. Müzikseverlerin oldukça yoğun bir şekilde festivale ilgi göstermesi ve rağbet etmesi sonucu festival o tarihten sonra geleneksel bir hal aldı. İlk yıl sadece 1 gün süren, daha sonra iki güne yayılan festival 2012’den beri cuma gününden başlayarak 2 hafta sonu yani toplamda 6 gün sürüyordu.

1999 yılında ilk kez düzenlenen festival günümüzde müziğin yanı sıra çeşitli etkinliklere, sergiler ve sanatın birçok farklı dalındaki sanatçılara ev sahipliği yapmasıyla biliniyordu… Fakat ne yazık ki Covid-19 pandemisi, birçok sektör gibi müzik ve eğlence sektörünü de yıkıp geçti. Peki bu sene de geçtiğimiz sene gibi iptal edilen festivalin gelmiş geçmiş en iyi performanslarını evlerimizden izlememize engel olan ne? Hadi başlayalım!

1- Beyonce – Crazy In Love

2- Madonna – Hung Up

3. Tame Impala – Patience

4. Radio Head – Planet Telex

5. Billie Eilish – Bad Guy

BONUS: 2PAC, Coachella Festivali’ndeki hologram gösterisi ile dünyanın her yerinde konuşulmuştuNe günler ama!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam