Squid Game Dizi İncelemesi | Aman Aman Nereye Geldik!

Cansu Özer

Squid Game şu sıralar Netflix’in en popüler işi olma yolundan emin adımlarla ilerliyor. Çıktığı günden beri de gündemdekiler listesinden aşağıya düşmedi ve düşecek gibi de değil. Para kazanmak için neler yapardınız? Squid Game dizi incelemesi karşınızda!

Bu Oyun Diğerlerine Benzemiyor!

Seong-gi Hun, boğazına kadar borca batmış bir adam. Tam kazandım derken yine kaybeden tiplerden. Hatta borcunu ödeyemezse beden dokunulmazlığını bile kaybedecek. Eşiyle de boşanmış olan Seong-gi Hun’un 10 yaşında küçük bir kızı var ve o tarafta da işler pek yolunda ilerlemiyor. Anlayacağınız tüm çareleri bir bir tüketmiş. Bir akşam metroda yanına gelen adamın yaptığı teklifle ise hayatı değişiyor. Bu gizemli adam kendisine oyun oynaması karşılığında para kazanmayı teklif ederek hayatının teklifini yapıyor. Tam anlamıyla hayatının teklifi! Başta reddetse de eve gidince eski eşinin kızını da alıp Amerika’ya taşınacağını öğrenen Seong-gi Hun, bu yüzden çaresizlikle bu oyunu kabul ediyor. Böylece 456. yarışmacı olarak oyunda yerini alıyor. KYK yurdundan hallice bir yerde gözlerini açan yarışmacılar başta çocuk oyunlarıyla para kazanacaklarını düşünseler de bu oyunda elenene af yok, öldün çık!

Squid Game başlasın!

Ortaya Karışık! | Squid Game İnceleme

Bölüm süreleri biraz uzun olsa da akıp giden bir yapım olduğu söylenebilir. Aslında biraz Açlık Oyunları biraz da bir başka Netflix yapımı olan Alice in Borderland karışımı ama kendi içinde de özgünlüğü olan bir dizi olmuş Squid Game. Başta koruduğu gizemi ortalara doğru biraz kaybetse de bu durumu normal karşılayabiliriz çünkü bölüm sayısı az. Yine de kafa karıştıran sahneler de mevcut ve bu da sizi bir diğer bölümü izlemek için teşvik ediyor. Konu bakımından ele alırsak insan olmanın getirdiklerini para hırsı ve çaresizliğin yaptırtacakları güzel ortaya koyulmuş. Kimsenin hayatı bu oyundan ayrıldığında daha iyiye gitmeyecek! Bu yüzden oyun devam etmeli. Zaman zaman temposu düşse de diziden kopmayacaksınız, bu da yapımın başarılı yönlerinden biri.

Squid Game’in devamı mutlaka gelecektir. Netflix bu kadar popüler bir işin yakasını bırakmaz. Eğer hafta sonu ne izlesem diye düşünüyorsanız kesinlikle iyi bir tercih olacaktır.

Squid Game Netflix GIF - Squid Game Netflix - Discover & Share GIFs

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam