4. Uluslararası Kızılay Dostluk Film Festivali 2 Aralık’ta!

Ayşe Aslıhan

4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali, 2-5 Aralık tarihleri arasında sinemaseverleri ağırlayacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle Balkon Film organize ediyor… 4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film estival bu yıl Hacı Bektaş-ı Veli anısına gerçekleştiriliyor.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı Olduğu festivale bu yıl 50 ülkeden 448 film başvuru yaptı.

Bu yıl kimler 4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’nde?

Bu yıl “Mommo: Kız Kardeşim”, “Meryem”, “Arama Motoru”, “Kar Kırmızı”, “Ah Yalan Dünyada Neşet Ertaş” belgeseli gibi filmleri ile ulusal ve uluslararası festivallerden ödüller almış yönetmen Atalay Taşdiken, jüri başkanlığı yapıyor. Gürcü yönetmen Giorge Ovashvili, Kosovalı yönetmen Isa Qosja da jüriler arasında. Oyuncu Serdar Orçin de orada olacak. çizgi film ve animasyon alanında sinema sektörüne katkılar sağlayan BAÜ Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Kurucusu Prof. Dr. Eda Nazlı Noyan yer alıyor.

Jüri karşısına çıkacak filmler arasında ise şahane isimler var. Nihat Seven’in “Beyaz”, Olga Torrico’nun “Gas Station”, Lucie Pages’in “Firefly”, Fateme Mohammadi’nin “Burned”i var. Vahid Hassanzadeh’in “Bridge”, Amir Karami’nin “Death Locked Out” var. Ayrıca Maryam Esmikhani’nin “Emergency”, Doug Roland’ın “Feeling Through” var. Sergi Marti Maltas’ın “The Bathtub”, Hristo Simeonov’un “Nina” filmi var. Janek Tarkowski’nin “Help3”, Antonio Genovese’nin “Between Fear and Love” var. Yıldız’ın “Dileklerin Cudisi”, Ömer Dişbudak’ın “Burhan”, Ömer Faruk Yardımcı’nın “Hasat”ı var. Gökalp Gönen’in “Lal”, Gon Caride’nın “Two Options”, Reza Fahimi’nin “White Clad” ile Ngwatilo Mawiyoo’nun “Joy’s Garden” filmleri var!

Yarışmada, “En İyi Film Ödülü”nü kazanan film 30 bin Türk lirası ödülünün sahibi olacak. “Jüri Özel Ödülü”ne 20 bin,”Mansiyon Ödülü”ne 10 bin, “Fono Film Post Prodüksiyon Teknik Destek Ödülü” kazanan filme ise 20 bin lira ödül gidecek.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam