netflixx

Müjde: Netflix ve Spotify Yeni Bir Anlaşma Yaptı!

Ayşe Aslıhan

Dijital dünyanın en yaygın kullanılan platformlarından olan Netflix ve Spotify bir anlaşma yaptı. Peki kullanıcıların hoşuna gidecek olan yeni anlaşmanın içeriği ne?

Netflix ve Spotify yeni bir anlaşma yaptı. Anlaşmaya göre Netflix’in kapsamında bulunan yapımlara ait müziklerin yanı sıra podcastler de Spotify’da erişilebilir olacak!

Spotify’ın resmi sitesindeki açıklama dikkat çekti. Kullanıcılar sadece The Squid Game dizisinin çıkışından hemen sonra kısa zaman içinde dizideki parçalardan oluşan 22.500’den fazla liste yaptı. Bu istatikler de Spotify’ı harekete geçirdi ve kullanıcıları dizi veya filme ait parçaları bularak çalma listesi oluşturma zahmetinden kurtaracak bu yeni anlaşmada Spotify, “Netflix Hub” isimli yeni bir kısım açtı. Burada tüm koleksiyonlar var!

Netflix nasıl bu kadar önemli bir noktaya geldi?

2012’den bu yana şirket, hem film hem de televizyon dizileri için yapımcı ve dağıtımcı olarak aktif bir rol üstlendi. Bunun sonucunda arşivine birçok “Netflix Orijinal Yapımı” eklediler. Ocak 2016 itibariyle 190’dan fazla ülkede faaliyeti var.

2016 yılında 126 orijinal dizi ve film yayımlayarak tüm televizyon kanallarının önüne geçti. 190 ülke için yeni içerik üretme, içerik hakları satın alma ve içeriği çeşitlendirme çalışmaları yaptılar. 10 Temmuz 2020’de ise piyasa değeri bakımından en büyük eğlence/medya şirketi oldu.

Peki ya Spotify?

Ekim 2008’de İsveçli bir şirket olan “Spotify AB” tarafından yayımlanan müzik servisi, 15 Eylül 2010 itibariyle 10 milyon kullanıcısı oldu! Kullanıcılar önce görsel ve radyo tarzındaki reklamlarla desteklenen ücretsiz bir hesap açtılar. İsterlerse ödemeli abonelik satın alarak daha yüksek ses kalitesi, çevrimdışı dinleme, ve istediği şarkıyı çalabilme gibi özelliklere sahip oldular.

Spotify’a birçok ülkeden erişim var. Ekim 2020 itibariyle, platformun 144 milyon ücretli abone dahil 320 milyon aylık etkin kullanıcısı var.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam