11. uluslararası

Uluslararası Suç Ve Ceza Film Festivali Başlıyor!

dilruba
Akademi ve sinemalar ‘çevre’ gündemiyle buluşacak! Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Şişli Belediyesinin katkılarıyla 11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 26 Kasım-2 Aralık’ta başlayacak. Geleneksel hale gelen festivale bu yıl da ilgi yoğun.
‘Herkes için çevre adaleti’, akademik ve sinema sanatı açısından tartışılacak. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer açıklama yaptı. Bu festivalin 11 yıldır özellikle “darbelerle mücadele”, “çocukların suça sürüklenmesi”, “kadına şiddet” ve “mülteciler” gibi alanlarda adalet sorularını gündeme getirdiğini söyledi. Dünyanın iklim krizinin yarattığı önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını ekledi. Sorunlardan kaynaklanan etkilerin insanlar, hayvanlar, toprak, hava üzerinde görüldüğünü, bu yıl “Herkes için Çevre Adaleti” temasını seçtiklerini anlattı.
Sözüer, festivalin ana özelliğinin “sinema ve bilim dünyalarını bir araya getirmek” olduğunu söyledi.
11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali
Festival Hakkında

Festival açılışı 25 Kasım’da Çinli yönetmen Cao Jinling’in ‘Anima’ filmi ile gerçekleşecek. Ayrıca festivalde toplam 43 uzun ve kısa metrajlı film ve belgesel olacak. 26 Kasım’dan itibaren Kadıköy Sineması ve Beyoğlu Atlas 1948’de sinemaseverler ile bir araya gelecek. Ayrıca Film Festivali kapsamında iki adet yarışma da olacak. “Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması” ve “Altın Tartı Kısa Film Yarışması”nın juri üyeleri gençlerden var oluyor. Çünkü gençlerin festivale ilgisi yoğun. Üstelik, yarışma jürisinin yanı sıra üniversite öğrencilerinden oluşan bir juri daha var!

Festival Tanıtım Fragmanı 

Festivalde Onur Ödülleri
Ancak Festivalde VisionIST Endüstri Günleri kapsamında sinema sektörü seminerleri de olacak. Ayrıca “Akademik Onur Ödülü” Sargun Ali Tont‘a, “Sinema Onur Ödülü” Reis Çelik‘e ve “Sinemaya Katkı Ödülü” Hülya Uçansu’ya gidiyor!
Festival programı her yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde oluyor. Bu yıl da “Herkes için Çevre Adaleti” temasıyla bu yıl öğrenciler İstanbul’a gelecek.
Biletler Satışta 
11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 26 Kasım ve 2 Aralık tarihlerinde olacak. Filmler Kadıköy ve Beyoğlu Atlas 1948 Sinemasında gösterime girecek. Festival filmlerinin biletleri satışa sunuldu!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam