Dans Tiyatrosu Töre Yeniden Sahnede

Ayşe Aslıhan

Dans Tiyatrosu TöreAnkara Devlet Opera ve Balesi‘nin seçkin repertuvarında yer alan dans tiyatrosu Töre, 15 Ocak’ta Ankaralı sanatseverlerle yeniden bir araya gelecek.

Türk tiyatrosunun duayen yazarı Turgut Özakman‘ın kaleme aldığı hikayede, aşılamayan ve toplumsal barışı engelleyen, insanların bedelini yaşamlarıyla ödediği töre konu ediliyor.

1900’lerde Erzurum’da yaşayan Karagiller ve Çolakgiller aileleri arasında yıllardır süren kan davasını ve gelişen olayları konu alan Töre, dans tiyatrosunun estetik örneklerinden birisi olarak kabul ediliyor.

Birim Dans Tiyatrosu sanatçılarının sergilediği Töre‘nin koreografisi ve rejisi İhsan Bengier, müziği Cem İdiz, orkestra şefliği Nezih Seçkin, libretto ve dramaturjisi Ebru Saçar, dekoru Tuncay Kalyon, kostüm Gazal Erten ve ışık tasarımı Emin Saraçoğlu‘na ait.

Kadını yücelten, kan davasını aşağılayan Töre, 15 Ocak Salı saat 20:00’de Leyla Gencer Sahnesi‘nde sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam