Freddie Mercury Hakkında Bilinmeyenler

depresyontopuzu

Freddie Mercury gelmiş geçmiş en efsanevi Rock gruplarından biri olan Queen’in solistiydi. Günümüzde de epey popüler olan “We Will Rock You”, “Another One Bites the Dust” ve “We Are the Champions” gibi şarkıların altında imzası vardır. Ölümünün üzerinden 27 sene geçmiş olmasına rağmen bu gün hala Rock’un Kralı olarak bilinen Mercury hakkında daha önce duymamış olabileceğiniz bilgileri sizin için bir araya getirdik.

1. Freddie Mercury’nin gerçek ismi Farrokh Bulsara’dır. Gerçek ismini Queen grubu oluştuğunda 1970’li yıllarda Freddie Mercury olarak değiştirmiştir.

 

2. Queen grubunun logosunu kendisi tasarlamıştır. Logo’da bulunan iki aslan Deacon ve Taylor’ı temsil ederken, yengeç May’i, periler ise Mercury’i temsil eder.

 

3. 70’lerin başında Mary Austin isimli bir kadınla uzun bir ilişkisi olmuştur ve onun için birçok şarkı bestelemiştir. Bunlardan en ünlüsü ise “Love of My Life”. Mercury öldüğünde sahip olduğu paranın büyük kısmını, evini ve kayıtlarının telif haklarını Austin’e bırakmıştır.

 

4. Michael Jackson and Freddie Mercury birkaç şarkı için birlikte çalışmayı denemişler, fakat Michael Jackson stüdyoya evcil hayvanını da getirmek istediği için bu ortaklık uzun sürmemiş. Nedenin bu olması ilginç gelebilir, çünkü Mercury 10’dan fazla kedi sahiplenmiş ve bununla kalmayıp “Mr. Bad Guy” adlı albümünü ve “Deliah” adlı şarkısını da kedilere ithaf etmiştir.

 

5. Freddie eşsiz sesinin bozulabileceğinden korkup dişlerine yapılacak hiçbir cerrahi işlemi kabul etmemiş fakat dişleri yüzünden öz güven eksikliği yaşamış

 

6. Mercury, Prenses Diana ile gece dışarı çıktıklarında dikkat çekmemesi Lady Di’nin erkek kılığına girmesine ön ayak olmuştur.

 

 

7. Kurt Cobain intihar notunda Freddie Mercury’ye ne kadar hayran olduğu ve onun yeteneğini ne kadar kıskandığından bahsetmiştir.

 

8. 1985’te ise berberi Jim Hutton ile diğer uzun ilişkisine başlamıştır. Jim Hutton bir süre sonra hastalanınca, Mercury’in evinde kalmıştır. Mercury kendisine ölünceye kadar hasta bakıcılık yapmıştır.

 

9. Mercury’ye 1987 ilkbaharında AIDS teşhisi kondu. Oysa o yıl yayımlanan bir röportajında Mercury, test sonuçlarının negatif çıktığını söylemiş ve AIDS olduğunu inkar etmişti. Kötüleşen durumu sebebiyle Mercury, ilaçlarını almayı kabul etmeyerek ölümünü hızlandırmak istemiştir.

 

10. Freddie, Parsi kökenli bir ailede Zanzibar adasında doğmuştur. Mercury, Parsi kökenli olduğunu pek çok hayranından gizledi ve röportajlarda soykütüğünden nadiren bahsetti. Zerdüşt inancına göre yaşayan Freddie’nin cenaze töreni de Zerdüşt bir rahip tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

11. Ölümünden sonra fotoğrafta görülen sarı çiçek türüne Freddie Mercury’nin ismi verilmiştir.

 

12. 25 Kasım 1996’da İsviçre’nin Montreux kentinde heykeli dikilmiştir.

 

Kralı saygıyla anıyoruz..

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam