COVID19: Filmler

#COVID19: Evde Battaniyenizle İzleyebileceğiniz 9 Film

Ayşe Aslıhan

#COVID19 salgını sebebiyle mümkün olduğu kadar sosyal çevreyle iletişimimizi kısıtlamamız ve evlerimizde kalmamız gereken bu günlerde, sıcacık battaniyenin altında, keyifle izleyebileceğiniz filmleri sizler için listeledik!

1 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan’da çeşitli hastaların belirli bir neden olmaksızın gelişen ve tedavi ile aşılara cevap vermeyen bir zatürre görülmesi üzerine #COVID19 olarak adlandırılan yeni bir koronavirüs teşhis edildi. Kişiden kişiye bulaşabilen virüsün bulaşma oranı, 2020 Ocak ortasında büyüme gösterdi. İlerleyen zamanlarda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik’te yer alan çeşitli ülkelerde yaşanan virüs vakaları rapor edilmeye başlandı ve 11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edildi. Türkiye’de de #COVID19 vakasının ilki, Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020’de açıklandı.

Henüz kesin bir tedavi bulunamamasıyla tehlikeli bir salgına dönüşen #COVID19 ‘un dünyaya hızla yayılışıyla beraber, hastalık bulunan ülkelerde yaşam düzeni tamamen değişti. Öncelik ise insanların günlük alışkanlıkları oldu… Çünkü geçirdiğimiz bu 3 ay boyunca dünyadaki örneklerinden de öğrendiğimiz üzere; daha az sosyalleşme, daha az temas ve daha fazla evde vakit geçirme ile erken tedbir almamış ülkelere göre yayılımı yavaşlatarak bu salgının bir felakete dönüşmesini önleyebiliyoruz.

Bu süre zarfında bağışıklık sistemimizi korumanın yanında, motivasyonumuzu da yüksek tutacak filmleri evinizde keyifle izlemeniz için listeledik.

İyi seyirler!

1) Evde Tek Başına / 1990

Baş kahramanımız Kevin, ailesi Fransa’ya tatile giderken yanlışlıkla evde unutuldu ve yalnız kaldığını fark ettiği anda, evini korumak zorunda da kaldı.

John Hughes’un senaryosunu yazdığı filmin yönetmeni ise Chris Colombus. Evde Tek Başına, vizyona girdiği dönemde büyük ilgi topladı ve 2 devam filmi çekildi.

2) Sabah Neşesi / 2010

Başarılı televizyon yapımcısı Becky Fuller yerel haber programından kovulunca, kariyeri de aşk hayatı gibi bahtsızlaştı. “Daybreak” programında çalışmaya başlayan Becky, programa efsanevi televizyon sunucusu Mike Pomeroy’u da katarak çalışmalarına devam etmek istedi fakat ne yazık ki Pomeroy ünlülerin dedikodu haberlerini, hava durumu ve moda gelişmeleri gibi sabah haberlerini sunmayı reddetti. Becky kısa süre içinde bozulmaya yüz tutan ilişkisini, şöhretini, işini ve programın kendisini kurtarmak için mücadele etmeye başladı.

3) Patch Adams / 1998

Patch Adams, hayatın herkese biraz takdim ettiği dertlerden pek de nasibini almamış olan bir adamdı. İyimserliği öyle bir noktadaydı ki, bu, etrafındakileri rahatsız etti. Günün birinde tıp fakültesindeki hocalarından biri sinirli bir tavırla palyaço olmasını önerdi ve işler değişti…

4) Hayatın Getirdikleri / 2008

Yalnız hayatından ve sorunlu baba kız ilişkisinden dolayı bunalan Lily, annesinin hatıralarıyla avunuyordu. Lily Owens, ona değer veren en iyi arkadaşı Rosaleen ile birlikte Güney Carolina’nın bir köyüne gitti: bu köyde annesinin sırları saklıydı.

5) Yaşamaya Değer / 2009

Paloma; Paris’te dış dünyanın hızlı temposundan uzak bir çevrede yaşayan 11 yaşında, oldukça zeki ve sıkkın bir kızdı. 12. yaş gününde intihar etmeye karar veren Paloma, ölümle randevusunun yaklaşmasına yakın ketum ve yalnız apartman görevlisi Renée Michel ve gizemli olduğu kadar elegan Mösyö Kakuro Ozu gibi değişik karakterlerle tanıştı ve böylece Paloma karamsar hayatını gözden geçirme şansı buldu.

6) Küçük Gün Işığım / 2006

Hoover ailesi, uzaktan bakılırsa oldukça sıradan ve modern bir Amerikan ailesi… Ancak birbirlerine taban tabana zıt üyeleriyle ve çatışmalarıyla aslında hiç de öyle değildi. Küçük, akıllı ancak şişman kızları Olive’in tüm hayali ülkenin öteki yakasında düzenlenecek bir güzellik yarışmasına katılmaktı. Eski bir minibüse atlayarak yola çıkan aile, bir aile olmanın ne demek olduğunu yeniden keşfetti.

7) Saksı Olmanın Faydaları / 2012

Duygusal ve utangaç olan Charlie, bir yandan değişen çevresini gözlemlerken bir yandan da en iyi arkadaşı Michael’ın yakın zamandaki intiharıyla uğraşmaktaydı. İngilizce öğretmeni Bill, ona okuması için fazladan kitaplar vererek hayata katılmayı öğretmeye çalıştı ve Bill’in çabaları Charlie’nin deneyimleriyle açığa çıktı.

8) Amélie / 2001

Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye, onları mutlu kılmaya adamıştı; bu adanmışlığı fark ettirmeden, bu durumdan bihaber olan insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik işler yapıyordu. Peki başkalarının mutluluğu için çabalayan Amelie, yalnızlığının farkına vardığı an kendi mutluluğu için de çabalayabildi mi?

9) Umudunu Kaybetme / 2007

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan ve maddi açıdan sarsıntılı olan bir adamdı. Eşi, sıkıntılara daha fazla katlanamayacağını söyleyerek Chris’i terk etti ve oğlunu da babasına bıraktı. Eşinin evi terk edişiyle beraber ev sahibinin de kapı dışarı etmesiyle büyük sarsıntılar yaşayan Chris, mücadelesinden asla vazgeçmedi ve sokaklarda kalıp, tuvaletlerde çalışarak ayakta durmaya çalıştı. Mücadeleci baba için en önemli motivasyon kaynağı ise oğlunun sevgisiydi…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam