Gülderen Şelalesi

Karadeniz’in Gizli Cennetlerinden Biri: Gülderen Şelalesi

Suna Simge Çakmak

Karadeniz’in gizli cennetleri son yıllarda yeni yeni keşfedilmeye başlarken, bunlar arasında yer alan Trabzon’un Hayrat ilçesindeki Gülderen Şelalesini duymuş muydunuz?

Merdivenden akıp giden bir suyu andıran görüntüsü ile büyüleyen Gülderen Şelalesi, bir geleni bir kere daha kendisine çağırıyor. Karadeniz’in gizli cennetlerinden biri olan Gülderen Şelalesi, doğa ile iç içe huzur dolu anlar yaşatıyor. Gülderen’de sizleri eşsiz doğa manzaraları, kuş sesleri, sakinlik ve huzur bekliyor…

Hayrat ilçesi Gülderen mahallesinde bulunan Salmata deresi üzerinde yer alan Gülderen Şelalesi, özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımların ardından ziyaretçilerin akınına uğramıştı. Şelalenin fazla ilgiden ötürü doğal yapısının bozulmasından dolayı oldukça endişe edilmişti. Ziyaretçiler, şelalenin mutlaka korunma altına alınması konusunda ısrarcılar… Gelecek nesillere aktarılması görüşünde birleşilirken, şelalenin doğal yapısının bozulmamış Türkiye’deki ender şelalelerinden biri olduğu belirtiliyor.

Yöredeki işletme sahiplerinden Özcan Zengin ise şelalenin yeni yeni tanınmaya başladığını belirterek ilk defa gelen bazı ziyaretçiler doğal güzellik karşısında çığlık bile attıklarını söylüyor. Şelale tanındıkça ziyaretçi sayısının arttığını ifade eden Zengin, “Şelale çok uzun zamandan beri var ancak sosyal medyaya yeni düştüğü için yeni tanınmaya başlandı. Çok görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. İnsanlar buraya geldikçe daha da tanınıyor. Tanındıkça gelen sayısı da her geçen gün artıyor. İlk defa gelen misafirler gördüklerinde “Böyle bir yer olamaz” diye çığlık atıyor. Her gelen kesinlikle buradan memnun ayrılıyor. Bir gelen tekrar geliyor. İlk defa gelenler ikinci defa gelişlerinde yanlarına başkalarını da getiriyorlar. Burası doğa harikası bir yer” diyor.

2020 yılını etkisi altına alan ve tüm dünyayı kasıp kavuran #COVID19 sebebi ile uzun zaman evlerimizde kalmış, son süreçte ise yeni normal dönemine girmiştik. Belki de doğal alanlar, tedbirli şekilde dışarı çıkmak, gezmek ve sosyalleşmek için için doğru tercihlerdir! Gülderen Şelalesi bu konuda oldukça iyi bir seçenek. Ayrıca şelale, fotoğrafçılar için de bulunmaz bir nimet!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam