cem adiran

Cem Adrian & Şehinşah “Umuttan Çocuklar” İçin Söylediler

Aygün Akdağ

Ünlü rapçi Şehinşah ve Cem Adrian, Adrian’ın oldukça anlamlı bir projesi olan “Umuttan Çocuklar” için bir araya geldiler! Serinin 9. şarkısı ise “Dön Dünya” oldu. Şarkının sözleri ikiliye ait iken prodüksiyon tarafında Onur Betin ve Arda Gezer bulunuyor.

“Umuttan Çocuklar” projesinde daha önce Sıla, Tan Taşçı, Hande Mehan, Haluk Levent, Çağan Şengül, Yasir Miy, Şehrazat ve İrem Derici bulunmuştu.

Cem Adrian, Ağustos 2020’de bu projeye ilk çağrıyı şöyle yapmıştı;

”Bu gönderi, tanıdığım ya da tanımadığım tüm müzisyen dostlara bir çağrım ve ricamdır. Instagram’da kuruluşunun başından beri takipçisi ve destekçisi olduğum “Umuttan Çocuklar” isimli iyilik hareketi geçtiğimiz aylarda resmi bir dernek oldu. Tüm faaliyetlerini şeffaf şekilde görebileceğiniz sosyal medya hesaplarına sahipler. Hiçbir siyasi ya da benzeri bir amaç / taraf benimsemeyen, gönüllülükle yürüyen, öncelikleri köy okulları öğrencileri, sağlık sorunları yaşayan çocuklar ve ihtiyaç sahipleri ile onlara yardım edebilecekleri buluşturan bir oluşum “Umuttan Çocuklar.”

Dön Dünya yayında!

Peki Umuttan Çocuklar projesi nedir?

Kurum çeşitli olumsuz olgular sebebiyle aile ortamından uzak sokaklarda yaşamak zorunda kalan, aynı zamanda uçucu-uyuşturucu maddelerin yanı sıra suça bulaşmış veya suç potansiyeli ön görülen aile, akraba, benzer kişi ve kötü niyetli gruplarca istismar edilen veya her türlü istismara açık olan çocuk, ergen, genç, yetişkin bireyler kapsamında sosyal çalışmalar yapılır. İlgili kişi, kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket etmekle beraber kurtarıcı-koruyucu- önleyici- engelleyici-iyileştirici çalışmalar dahilinde eğitim kurumları başta olmak üzere ihtiyaç duyulan diğer kişi, topluluk ve kurumlara katkı sağlamayı amaçlıyor.

umuttan çocuklar

Bu amaçlarla;

  • Aileleri tarafından zor şartlar içinde çalıştırılan ve dilendirilen çocukların tespiti, ilgili kurumlara bildirimi, gereken çalışma sürecinin takibi, gerekiyorsa konu hakkında kamuoyu oluşturulması ve tüm sürecin arşivlenmesi sağlanmaktadır.
  • Madde bağımlılığı konusunda bölgesel saha tespit çalışmalarınca iletişim kurulan kişi veya kişilerin ikna sonrası rehabilite merkezlerine yönlendirilmesi, sürecin takibi ve konu ile ilgili arşiv oluşturulması sağlanmaktadır.
  • Suça bulaşarak ceza infaz kurumlarında bulunan çocuk, ergen, genç ve yetişkin bireyler kapsamında projeler oluşturularak, ilgili uzman kişi ve kurumlar eşliğinde çalışma konuları hakkında gelişim sağlanacak, iş ve güç birliği ile konu hakkında çalışmalar yürütülmektedir.
  • Topluma entegrasyon ve rehabilite sürecinde uzman kişi ve kurumlarla işbirliği sağlanacak, kişi hakkında öngörülen çalışmalar gerçekleştirilerek pilot projeler dahilinde değerlendirmeler yapılmaktadır.
  • İhtiyaç sahibi kişi – kişilere eğitim, iş, meslek kollarında istihdama yönelik çalışmalar başlatılarak, konu hakkında projeler üretilecek, resmi, özel ve tüzel kurumlar ile işbirliği içinde ortak çalışmalar sağlamaktadır.
  • Kurumumuz amaçları doğrultusunda sosyal alan ile ilgili çalışmalar yürüten kurum ve kuruluşlarla iş ve güç birliği oluşturmak kaydı ile topluma katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Umuttan Çocuklar web sitesine gitmek ve bağış yapmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam