LEyla ile mecnun.jpg

“Keşke Bitmeseydi” Dediğimiz 10 Dizi

Aygün Akdağ

Türkiye televizyon tarihinde yayınlanmış dizileri sizler için derledik… Bu diziler tekrar tekrar izlense bile insanın içini sıkmayan defalarca izlenilecek diziler…

1. Behzat Ç.

Behzat Ç.

Behzat Ç., polis akademisinden 1985’te mezun olmuş fakat arkadaşları meslekte yükselirken aldığı cezalardan dolayı aynı mevkide kalan ve şuan cinayet masasında görevli bir polistir. Yazılı kanunları hiçe saymasıyla ünlü Behzat Ç., adaleti vicdanın sesine göre sağlamayı ilke edinir.
Ayrıca özel hayatında yaşadığı travmalar, işini de doğrudan etkilemektedir. İnsanlara karşı güvensiz, ikili ilişkilerinde tutarsız ama samimi bir karakter çizen Behzat Ç.’nin yaşamında en çok değer verdiği insan ise, kızı Berna’dır.
Bir Ankara Polisiyesi Behzat Ç., hem anlattığı hikayeler, hem de anlatım tarzıyla, yerli polisiye dizileri arasında yeni bir atmosfer ve üslup yaratma yolunda emin adımlarla ilerliyor…

2.Leyla İle Mecnun

LEyla ile mecnun.jpg

Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen iki bebek, yatak sayısının azlığından dolayı yan yana yatırılırlar. Ailelerinin “doğar doğmaz birbirlerini buldular” sözü üzerine beşik kertmesi yapılan bebekler, isimlerini de efsane aşıklar Leylâ ve Mecnun’dan alırlar.

Aradan 25 yıl geçer. Bir sabah ailesi Mecnun’a durumu anlatır ve Leyla’yı istemeye giderler. Mecnun başta bu durumdan rahatsızlık duysa da Leyla’yı görür görmez aşık olur. Onu etkilemek için ne yapacağını bilemeyen Mecnun, bir gece rüyasında aksakallı dedeyi görür. Aksakallı dedenin rüyalarından çıkıp Mecnun’la beraber yaşamaya başlamasıyla da işler karışır. Mecnun Leylayı bir trafik kazasında kaybeder. Bu durumu kabullenemeyen Mecnun 1 yıl kimseyle konuşmaz. Daha sonra Leyla’nın organlarının bağışlandığını öğrenir. Bunun peşine düşen Mecnun Leyla’nın kalbini alan Şirin ve ciğerini alan Sedef ile tanışır. Bir yanda kültürlü ve bilgili Şirin diğer yanda kuryelik yapan ve kendi gibi olan Sedef vardır. Mecnun ikisi arasında gidip gelir ancak ikisiyle de mutlu olamaz. Sedef ve Şirin mahalleyi terk eder. Leyla’sının peşinde çöllere düşen Mecnun daha sonra babasının eski bir arkadaşı olan Ömer’in kızı Leyla’ya aşık olur.

3.Suskunlar

Suskunlar jpg

Dizide Kuyudibi Mahallesi’nde büyüyen, kardeş gibi olan Ecevit (Murat Yıldırım), Bilal (Sarp Akkaya), İbrahim (Güven Murat Akpınar) ve Zeki’nin (Tugay Mercan) çocukken yaptıkları masum bir hata sonucunda hapse girmelerini ve burada darp edilmelerinin, tecavüze uğramalarının ardından hayatlarının altüst oluşunu konu ediyor. Bu dört arkadaş, başlarına gelenleri unutacaklarına ve hatırlamamak adına bir daha birbirlerini görmeyeceklerine dair bir söz verirler. Ancak yıllar sonra içlerinden birinin suskunluğunu bozması ve ölmesiyle, bambaşka hayatlar yaşamakta olan bu dört eski arkadaştan kalan üç arkadaşı bir araya getirir. Bu üç delikanlı ve yanlarına aldıkları, çocuk çetelerinin vazgeçilmez elemanı Ahu’yla (Aslı Enver) birlikte geçmişte yaşadıklarının intikamını almaya karar verirler.

4.Şahsiyet

şahsiyet.jpg

65 yaşındaki adli katip memurluğundan emekli olan Agah (Haluk Bilginer) ile cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra’nın (Cansu Dere) kesişen yolları, heyecan dolu bir hikaye olarak karşımıza çıkacak. Peki, Agâh ve Nevra’nın adım adım birbirlerine yaklaşmaları sadece bir tesadüf mü yoksa büyük bir bulmacanın eksik bir parçası mı?

5. Seksenler

seksenler dizi.jpg

80′ler dizisi Türkiye’nin 1980′lerin başından günümüze değin geçen 32 yıllık geçmişin ve değişimin
hikâyesidir. Klasik bir Türk ailesi üzerindeki etkilerin hedefleyen eğlenceli bir dönem sit-com’u olan dizide
sosyal hayattaki değişimin, hayatımıza giren yeniliklerin bizileri nasıl etkilediğini gözler önüne serecek…
80′ler dizisi bize kaybettiğimizi insan değerleri yeni neslilere tekrar kazandırmak amacıyla geçmişe yapılmış
eğlenceli bir yolculuk olacak. 80′ler dizisi o yılları yaşamış olanlar kadar yaşamamış olan gençlerin ve
çocukların da iligisini çekecek. Bir çocuk sobayı, merdanel makneyi, pul yapıştırıp yolladığımız
mektupları, anket defterlerin, siyah önlükler, kolalı yakaları, sokaklarda koşturarak sürdüğümüz telli
arabaları, msket dolu torbaları lk defa bu dizide görecek

6.Yabancı damat

yabancı damat dizi .jpg

Yıllardır birbirlerine düşmanlık beslemiş iki ülke insanı Yunanlı bir gençle Antepli bir kızın arkadaşlığı nasıl olacaktır? Nazlı ve Niko birbirlerine deliler gibi aşık olurlar. Ancak aşireti ile sözlüsü Nazlı’nın peşine düşer. Ayrıca Niko’nun, ses yıldızı sevgilisi Anna da (Natalia Doussopoulos) bu aşk için büyük bir engeldir. Üstüne üstelik Niko’nun ailesi Türk’lerden, Nazlı’nın ailesi de Yunanlılardan nefret etmektedir

7.Ezel

Ezel Sekiz Ramiz dayı .jpg

İşte, Ezel’in hikâyesi de esasen Ömer’in uğradığı ihanetle başladı. Askerden yeni gelen Ömer, büyük aşkı Eyşan ile evlilik hayalleri kuruyordur. Onun bu süre zarfındaki en büyük destekçileri ise kan kardeşi Cengiz ve mahallenin bıçkın delikanlısı Kerpeten Ali’dir. Tabii Ömer nereden bilebilirdi, kader birliği yaptığı insanların, onun canını okuyacağını! En mutlu gecesinde, Eyşan’a evlilik teklif edeceği o özel günde, polis tarafından yaka paça alıkonulan Ömer, artık sonun başlangıcındaydı. En yakını bildiği Eyşan, Cengiz ve Ali’nin oyununa gelmiş,  uzaktan yakından alakası olmayan kumarhane soygunu ve cinayet onun üzerine yıkılmıştı. Ömer artık yaşarken mezara girmiş bir adamdı. Merak ettiği ise tek bir şey vardı: “Niye!”

8.Kuzey Güney

Kuzey Güney dizi.jpg

Kuzey ve Güney Tekinoğlu, pusuladaki iki farklı yön gibi, karakterleri ve hayalleriyle de farklı iki kardeştir. Birbirlerine olan bağlılıkları dışında tek ortak noktalarıysa, babaları Sami’nin işlettiği simit fırınına sığamayacak kadar büyük hayallerinin olmasıdır. Kuzey, askeri okul sınavlarını kazanıp, ileride başarılı bir asker olacak, Güney ise iyi bir üniversitede okuyup, hedeflediği kariyere doğru sağlam adımlarla ilerleyecektir. Ancak iki kardeşin hayallerinin gerçeğe dönüşebilmesi için kaderlerini de değiştirmeleri gerekecektir. Cemre ve annesi Gülten’in yaşadıkları mahalleye taşınmasıyla Kuzey ve Güney’in hayatında da yeni bir sayfa açılır.

9. Ekmek teknesi

Ekmek Teknesi dizi .jpg

Mahallede herkes, Nusret Efendi’nin söylediklerine itimat eder ve ona büyük saygı duyar… Mahalle eşrafı birbirinden naif, birbirinden enteresan insanlardan oluşmaktadır… Her birinin ayrı komik öyküsü, hayatları olsa da hepsinin en önemli özelliği birlikte yaşıyor olmalarıdır… İstanbul’un eski bir mahallesinin, gerçek olmayan ama gerçek olması arzu edilecek kadar güzel olan masalıdır Ekmek Teknesi..

10.Avrupa Yakası

avrupa yakası .jpg

Bir durum komedisi (sit-com) olarak ekranlarımıza misafir olan Avrupa Yakası, esasen 6 sezon boyunca birçok kez bakış açısını farklı yöne kaydırmıştır. Bunda şüphesiz ki en büyük pay, giren-çıkan oyuncuların fazlalılığı ve Gülse Birsel’in karakter odaklı yazdığı senaryo olduğunu dile getirebiliriz.

 

 

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam