behzat ç

Behzat Ç. İzleme Rehberi!

Onur Şafak Yücel

Bir dönemin fenomen dizisi Behzat Ç., uzun bir aranın ardından ekranlara dönüyor. Biz de, bu fenomen diziyi hiç izlememiş olanlar için bir rehber hazırlamak istedik…

2010 yılında yayın hayatına başlayıp, 2013 yılında ekranlara veda eden, sevilen dizi Behzat Ç. BluTv ekranlarında, Çekiç ve Gül: Behzat Ç.  adıyla yayınlanmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde fragmanı yayınlanan dizi, BluTv’de aynı ekiple devam edecek.

Fragmanın yayınlanmasının ardından, dizinin hayranları sosyal medya üzerinden mutluluklarını paylaştı. Erdal Beşikçioğlu, Fatih Artman, İnanç Konukçu ve Berkan Şal’ın başrollerini paylaştığı dizi, yayınlandığı döneme damga vurmuştu. 2019 yılında BluTv‘de yeniden çekilmeye başladı fakat 1. Sezon sonrası devam kararı çıkmamıştı. Biz de 2022’de, yayınlanması planlanan Çekiç ve Gül: Behzat Ç. adlı diziyi daha önce hiç izlemeyenler için bir rehber oluşturmaya karar verdik… Buyurun içeriğimize!

 

“Lan” Demedi, “La” Dedi La!

Öncelikle onlar kaba insanlar değiller. Onlar hayatın tekmesini çokça yemiş, kaderin hiç adil davranmadığı iyi insanlar. Bütün kötülüklerin arasında, iyi kalmaya çalışmış ve bir şekilde kalmış, kaybedenler onlar… Tüm bu kötülüklerin arasında, dilleri biraz kabalaşmış olabilir… Ama yine de, lan demezler onlar, la derler la!

Psikolojileri Bozuk, Karakterleri Değil!

Behzat, Harun, Hayalet ve Akbaba… Emniyetin dört kaybedeni, hepsinin derin acıları, ağır yaraları var. Bu yaraların etkileri de vardı tabii ki. Hepsinin psikolojisi bozuktu biraz… Bazısı, halüsinasyon görüyordu, bazısı mutsuzdu ama hepsinin ortak tek bir noktası vardı; Kocaman yürekleri!

Her Zaman Suçlu Haksız Değildir!

Ankara emniyetini izlediğimiz bu dizide öğrendik ki, suç işleyen herkes haksız değildi… Behzat amir ve ekibi yakaladıkları her suçluya sevinmezler, biz de öğrendik ki bazen insanlar suç işlediklerinde, buna mecbur kaldıkları için işlerler… Ama tabii ki, hiçbir suç da cezasız kalmaz.

Yalnız Gezen Kurtlar.

Onlar, Ankara’nın yalnız gezen kurtlarıydı. Başladıkları her ilişki biter, her arkadaşları giderdi. Birbirleri dışında… O yüzden, ekip dışında kimseye güvenmezlerdi kolay kolay.

Sofra Olmadan Asla…

Hiçbir zaman keyiften içmediler, birkaç istisna dışında. Yeri geldi aşk acısından, yeri geldi kaybettikleri birinin arkasından. Bazen de can sıkıntısından ama alkolsüz durmadılar. Hatta söylentiler arasında 3 sezonda toplam 17.520 bira içildiği gibi bir bilgi var.

İyi Ki Döndünüz Amirim!

Ne diyelim, böylesine fenomen bir dizinin tekrar dönüyor olması, bizi inanılmaz mutlu etti. İyi ki döndünüz amirim… Gerçi bunu, Behzat amire söyleseydik; “Saçma sapan konuşma la!” derdi!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam