Yakın Gelecek: The Peripheral Hakkında

Onur Şafak Yücel

Uyarlamanın en distopik olanı: The Peripheral!

Dijital dünyanın bize kazandırdığı en güzel özelliklerden birisi, kısa ve öz hikayelerin hayatımıza dahil olması. Bir de çok sevilen kitaplardan uyarlanan diziler. Dijital dizi platformlarıyla hayatımızın tam ortasına yerleşen bu kitap uyarlaması diziler tabiri caizse bize “Artık okumayın, izleyin” diyor. İşte o dizilerin sonuncusu: The Peripheral!

Dikkat: Spoiler içerir!

Ütopik bir evren.

Flynne Fisher, uyuşturucu satışıyla para kazanılan bir evrende farklı bir yolu seçip para kazanan azınlıktan. 3D printer mağazasında çalışan Flynne, kendisini annesine adamış bir genç kız. Annesine adamış çünkü annesi görme engelli bir birey. Her gün kullanması gereken ilaçları var ve bu ilaçları almak oldukça külfetli.

Para kazanmaya çalışan umursamaz abi.

Her distopik film ve dizide olduğu gibi, Peripheral’de de bir aile üyemiz fazla umursamaz. Ancak bu durum klişeyle boğulmamış. Oyun oynayarak para kazanan abi Burton. Burton, zenginler için oyun oynayıp görevler yapan bir genç. Flynne kadar hayatı ciddiye almadığı için sorumsuz görünebiliyor ancak Burton annesi için para kazanmaya çalışıyor ve elinden gelen en temel iş oyun oynamak.

Oyun denemesi ve başlarına gelenler.

Flynne daha çok para için Burton’u kırmaz ve oyun denemesini kabul eder. Ancak kabul ettiği bu deneme onu başka, karanlık bir evrenle tanıştırır. Bu vesileyle kendilerine bol düşman edinen iki kardeş, derin bir çatışmanın içine girer.

İlginç konu ve başarılı senaryo.

Willian Gibson’ın aynı isimli bilimkurgu romanından uyarlanan dizide, Amerika kırsalındaki bir kasabada yaşayan Flynne Fisher’ın hayatını konu ediyor. İnsanların uyuşturucu ticaretiyle geçinmeye çalıştığı bu yerde Flynne Fisher bu yolu seçmez ve 3D baskı mağazasında çalışır. Fakat onun asıl uğraşı çevrimiçi oyunlar oynamaktır. Bir video oyunu test ettiği sırada bambaşka bir gerçekliğe geçiş sağlayan gizli bir bağlantıyı keşfeden Flynne bu sayede bilmediği karanlık bir geleceğe de adım atar.

 

İlk 2 bölüm yayında.

Şimdilik ilk 2 bölümü yayınlanan diziyi izleyenler 3. Bölümü merak etmeye başladı bile. Gelecek olan bölümleri heyecanla beklediğimizi de ekleyelim.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam