Arzu Tramvayı

Arzu Tramvayı Yeniden Sahnede

Ayşe Aslıhan

75 yıl önce Tennessee Williams tarafından yazılan ve tiyatro için bir dönüm noktası olarak kabul edilen, dünya klasiklerinden biri olan Arzu Tramvayı, Hira Tekindor‘un yönetmenliğinde yeniden sahneleniyor.

1982 yılında Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter tarafından sahnelenen eserin, yeniden sahnelenmesi için uzun zamandır bekleniyordu. Oyun, Zerrin Tekindor, Onur Saylak, Şebnem Bozoklu ve İbrahim Selim‘i bir araya getirdi.

Broadway’in ardından Hollywood’u da derinden etkileyen eser, uyarlama filmleriyle de pek çok ödül aldı. Arzu Tramvayı projelerinde Marlon Brando, Jessica Tandy ve Kim Hunter gibi büyük oyuncular yer aldı.

ArzuTramvayı’nın uygulayıcı yapımcılığını Nisan Ceren Göknel üstlenirken, dekor ve kostüm tasarımı Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımı Yakup Çartık, müzikler ise Tolga Çebi‘ye ait.

Oyun Özeti

Blanche’ın dünyası alt üst olduğunda, kız kardeşi Stella’nın New Orleans’taki tek odalı evinden başka gidecek yeri yoktu. Fakat Stella’nın kocası Stanley ve içindeki ilkel öfkesi Blanche’ı sıcak bir savaşın içine sürükleyecekti.

Yanında bavulu, içine doldurduğu geçmişi ve umutlarıyla Blanche, onu son durağına götürecek Arzu Tramvayı’na bindi.

Arzu Tramvayı, 2 Kasım’da UNIQ Hall’de.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam