Salvador Dali

Elli Bini Aşkın Eser Bir Tık Uzağınızda

Ayşe Aslıhan

Pablo PicassoSalvador Dali’den Pablo Picasso’ya, Vincent van Gogh’tan Rembrandt’a birçok sanatçının eseri Chicago Sanat Enstitüsü tarafından internette erişime açıldı. Yüksek çözünürlüklü halleriyle gördüğümüz eserleri büyük boyutta açabiliyor ve eserde istediğimiz ayrıntıya yakınlaşabiliyoruz. Sitede sanatçıların 52.446 adet sanat eseri yer alıyor. Ayrıca eserlere tıkladığımızda eserin hangi yılda, nerede yapıldığını ve hikayesini bulabiliyoruz.

Müzenin dijital deneyim müdürü Micheal Neault yaptığı açıklamada: “Kullandığımız cihazlar değişti. İnsanlar bugün web sitelerine masaüstü bilgisayardan bakmaktan çok mobil cihazlarla erişiyor ve bu eğilim her yıl artıyor. Web üzerinde daha dinamik bir varlık haline gelmek için böyle bir site oluşturduk. Dolayısıyla, içeriğimizle dijital olarak nasıl baş ederseniz edin size ilham veren eserleri bulmanızda yardımcı olmak istiyoruz” dedi.

Söz konusu eserleri incelemek için tıklayınız.




Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam