Mazlum çimen

Mazlum Çimen ve Benim İçin Söylenenler

Aygün Akdağ

Halk müziğinin, dizi ve film müziklerinin üstad ismi olan Mazlum Çimen‘in hafızalarımıza kazınmış şarkılarından oluşur. Çimen sanat hayatı boyunca söylediği, onunla birleşen türkülerinin bir kısmını birbirinden değerli 18 sanatçı tarafından yorumlandı.

Çimen‘in “Benim İçin Söylenenler” adlı albümü hem 2 CD olarak, hem de tüm dijital müzik platformlarında 21 Şubat 2020 tarihinde yayınladı. Bu Albümde Çimen için söyleyen sanatçılar şöyle; Yıldız Tilbe, Soner Sarıkabadayı, Orçun Sünear, Halil Sezai, Doğan Duru, Hayko Cepkin, Jehan Babur, Edip Bülbül, Suavi, Feride Hilal Akın, Teoman, Çamur, Emre Sertkaya, Ender Balkır, Haluk Levent, Eylem Akbaş, Barabar ve Zuhal Olcay…

mazlum çimen

Dediğimiz gibi birbirinden değerli sanatçıların söylediği Mazlum Çimen şarkıları ise şunlar; Yavaş Yavaş, İstanbullum, Ben Hayatta En Çok Babamı Sevdim, Dilber, Feryad-ı İsyanım, Cahil Nadanla, Sokağın Tavanı Kadar, Değil Misin, Yanıyor Beynimin Kanı, Sen Benden Gittin Gideli, Kuşlu Gazel, Sev Beni Beni, Bukağı, Çıksam Issız Dağlara, Başımın Belası, Gel Gönül, Bugün Nalan-ı Efkarım ve Kaçak Korku…

Albümü Spotify’dan da dinleyebilirsiniz.

Mazlum Çimen kimdir?

Mazlum Çimen, 1958 yılında doğdu. İlkokuldan sonra İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Keman bölümünü kazandı. 4 yıl keman eğitiminden sonra aynı okulun bale bölümüne geçiş yaptı.

Mezun olduktan sonra İstanbul Devlet Opera ve Balesi sınavlarını kazanarak bu kurumda bale sanatçısı olarak çalıştı ve buradan emekli oldu. Ailesinden dolayı çocuk yaşlarda buluştuğu müzikle hiç ayrılmadı.

Halk müziği ve aşıklık geleneğinin bir temsilcisi olan babasından dolayı bu tarzla çok samimi oldu. Babasıyla derlemeler de yapan Mazlum Çimen daha sonra kendi bestelerini oluşturmaya başladı… Film müziklerine olan ilgisi sebebiyle film müzikleri ve dizi müzikleri yapmaya başladı ve bu alanda bir çok ödüle layık görüldü. Daha sonra kendi müzik şirketi olan Çimen’s Yapım kuruldu.. Bugün hala Çimen’s Yapım etiketi altında profesyonel anlamda müzik çalışmalarına devam etmekte… Çimen’in Saki adında piyanist bir oğlu da var.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam