Kanat Nurtazin

İlk Kez Duyacaksınız: Kanat Nurtazin ve Yaprak Sanatı

Aygün Akdağ

Sanatın birçok dalı var; müzik, resim, fotoğraf, heykel, sinema ve daha sayabileceğimiz nicesi… Biz Karma Türkiye olarak, bu sanat dallarının hepsiyle yakından ve bağımsız ilgiliyiz! Sanatın içinde de daima bir görsel şölen, bir estetik kaygısı var…. Sizi, Kanat Nurtazin’in sanat algısıyla ürettiği bambaşka bir ziyafete götüreceğimizi söylesek, bizle gelir misiniz?

Kanat Nurtazin, 5 yıl önce “100 çizim yöntemi ” adlı projesine başlıyor ve yaprak kesme sanatını tam olarak ortaya koyuyor…

“Yaprakların hayatı bizim hayatımıza benziyor ve anlatılmamış bir hikâyeyi keşfetmek için onlara ikinci bir hayat veriyorum.”

Sanatçı, önce, paylaşmak istediği güzel bir an hayal ediyor. Sonra bunu yaprak üzerine çiziyor ve bir usturayla kesiyor. Sonunda da kamerasını en doğru yerde en doğru açıya getirip eserini fotoğraflıyor. Fotoğrafladığı kareleri internet üzerinden paylaşan Nurtazin, zaman geçtikçe ve eserlerinde ustalaştıkça, daha büyük bir ün elde ediyor ve yaptığı işi herkes takdir etmeye başlıyor!

Kazakistan asıllı Kanat Nurtazin, yapraklar üzerinde yaptığı birbirinden büyüleyici tasarımları ile tanınıyor. Kağıt ya da tuval yerine yaprakla çalışmayı tercih eden Nurtazin, her bir yaprağa en az iki saat vakit harcıyor. Daha sonra bu tasarımları gökyüzü ile veya farklı mekanlar ile buluşturup, müthiş bir görüntü ortaya çıkarıyor ve görenleri şaşkına çeviriyor!

Şimdi Kanat Nurtazin’in herkesi büyüleyen sanatına biraz daha yakından bakma zamanı…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam