emin mete erdoğan

Emin Mete Erdoğan’ın 3. Sergisi

Suna Simge Çakmak

Emin Mete Erdoğan’ın gerçekleşecek olan üçüncü kişisel sergisi “Bitkiler, Hayvanlar ve Binalar” geliyor.

27 Şubat – 4 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılacak olan Emin Mete Erdoğan‘ın sergisi, sanatseverlerle buluşacak. X-ist‘te can bulacak eserleri hayranları tarafından merakla bekleniyor. “Bitkiler, Hayvanlar ve Binalar” adlı üçüncü kişisel sergisinde insanın var olmadığı ama temsilleri yoluyla izinin sürülebildiği bir dünya yaratmak amaçlanıyor.

Sanatçının yeni sergisinde, içinde insanları görmeyi umduğumuz binalarda bitkileri ve hayvanları görüyoruz… Sonsuzluğa uzanıyor gibi görünen bina bloklarına yerleşen bu canlılar, kendi doğal ortamlarında yaşıyorlarmış gibi gözüküyorlar.

Sanatçı bu sergisinin isminin ironi olduğuna değinerek, “Bitkiler ve hayvanlardan sonra kişi insanların gelmesini bekliyor. Ama bu sergide insanlar yerine, insan aklının metaforu olarak binaları kullandım” diyor.

Görsel anlamda sonsuz bir birlik ve bütünlük hissi yaratmaya çalışan Emin Mete Erdoğan, bu sergide genellikle yuvarlak ve elips gibi köşeleri olmayan tuvaller kullanıyor. Akrilik mürekkep kullanarak işler üreten sanatçı, izleyicinin zihninde “İnsan yapımı cansız bir yapı, doğaya dönüşebilir mi? İnsan doğanın bir karşıtı mıdır, yoksa en başından beri doğanın bir parçası mıydı? Canlı ve cansız arasındaki diyalektik nedir? İnsan ve doğa ilişkisinin dinamikleri nelerdir?” gibi sorular oluşturmayı amaçladığını belirtiyor.

emin mete

Emin Mete Erdoğan kimdir?

Emin Mete Erdoğan, 2010’da Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nü bitirdi. 2013 yılında Sanatorium’da “Dolanık Cern Planları” adlı ilk kişisel sergisini açtı. 2015 yılında ise X-ist’te “Entroforming”, 2018 yılında ‘The Flood’ başlıklı kişisel sergisi izleyicilerle buluştu.

“No 3″ (Nesrin Esirtgen Collection, İstanbul, 2013),”Kırılma” (Kare Sanat, İstanbul, 2014), “Bir Endülüs Köpeği Üzerine Çeşitlemeler” (x-ist, 2015) ve ”Detay” (Blok Art Space, İstanbul, 2016) dahil bir çok karma sergide eserleri yer aldı.

Ayrıca Miami Pulse 2013, Art Stage Singapore 2016, Art Dubai 2016 ve 2018 Contemporary İstanbul 13, 14, 15, 16, 17 solo proje bölümüyle Contemporary Istanbul 18, ArtInternational 2014 (İstanbul) fuarlarına katıldı.

Erdoğan, 2015 yılında ”Gestalten Illusive-Contemporary Illustration Part Four” kitabında yer aldı.

Emin Mete Erdoğan 1982 senesinde İstanbul’da doğmuştu…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam