Kadın Yazarlar

Kadın Yazarlar Aynı Haftada Buluşuyor

Ayşe Aslıhan

Geçtiğimiz tiyatro sezonlarında Shakespeare Oyunları Haftası, Anton Çehov Oyunları Haftası ve Tek Kişilik Oyunlar Haftası etkinlikleri düzenleyen Devlet Tiyatroları yeni sezonda ise yeni bir haftaya perde açıyor. Türkiye genelindeki sahnelerde sergilenen kadın yazarların oyunları, 11-15 Aralık tarihleri arasında Ankara’da seyirci ile buluşuyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan Bir Peri Masalı (Radyum Kızları), Bursa Devlet Tiyatrosu’ndan Barbara’nın Doğumu, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’ndan Gül’e Ağıt, Antalya Devlet Tiyatrosu’ndan Zümrüdüanka ve birçok eser, Devlet Tiyatrolarının düzenleyeceği Dördüncü Ankara Buluşması‘nın seyirlik oyunları arasında yer alıyor.

Devlet Tiyatrolarında geçtiğimiz yıllarda başlayan oyun haftaları yeni sezonda da Kadın Yazarlar Haftası ile devam edecek.

Kadın Yazarlar

Birbirinden iddialı yeni oyunlarla sezona başlayan Devlet Tiyatroları tüm sahnelerindeki kadın yazarların oyunlarını aynı hafta içerisinde seyirci ile buluşturacak.

8 FARKLI OYUN 47 FARKLI TEMSİL SANATSEVERLERİ BEKLİYOR

İstanbul, Bursa, Konya, Diyarbakır, Sivas, Antalya, Erzurum ve Trabzon Devlet Tiyatroları yapımı kapalı gişe oynayan 8 farklı oyun, 47 temsille Kadın Yazarlar Haftası süresince Ankara’da sahnelenecek.

Kardelen Kasaplar’ın yazdığı ve Laçin Ceylan’ın yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı Bir Peri Masalı (Radyum Kızları) Stüdyo Sahne’de seyirci karşısına çıkarken, Duygu Ergun’un yazdığı ve Ece Okay’ın yönettiği Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı Barbara’nın Doğumu Küçük Tiyatro’da perde açacak.



Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam