Sahnede Özgünlük Arayanlara: Şatonun Altında

Ayşe Aslıhan

Şatonun AltındaMacbeth oyunundan uyarlanan bol ödüllü Şatonun Altında, sahnede özgünlük arayan tiyatro seyircilerini ağırlamaya hazırlanıyor!

Fiziksel Tiyatro Araştırmaları, Fiziksel Tiyatro ve Komedi Okulu bünyesinde bir araya geldi. Jacques Lecoq pedagojisini temel alan bir eğitimin sonunda clown, fiziksel hikaye anlatıcılığı, maske oyunculuğu, bufon, grotesk oyunculuk gibi farklı stilleri harmanlayan bir deneme olarak Şatonun Altında oyunu ortaya çıktı.

Metin, William Shakespeare’in Macbeth oyunundan yola çıkılarak uyarlandı ve yeni bir yazımla sahneye taşındı. Lecoq pedagojisinin en özgün stillerinden biri olan Bufonlar, oyunun temel yapısını oluşturdular.

Hiçbir şeye inanmamak ve her şeyle dalga geçmek için sahnede var olan, yeraltı dünyasına ait bu yaratıklar, Shaekspeare’in en güçlü tragedyalarından Macbeth ile buluştuğunda ortaya absürt, trajik ve bol kanlı bir güldürü çıktı.

İnsanlık, Bufonlar için bir oyun oynama, alay etme ve taklit aracıdır yalnızca. Bu boyutuyla oyun seyirciyi kışkırtıcı, karanlık, rahatsız edici ve oldukça komik bir yolculuğa davet ediyor… Kendi karanlığımızın yolculuğuna.

Şatonun Altında, 20 Ocak Pazar günü Caddebostan Kültür Merkezi‘nde, biletler burada.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam