Dünyaca ünlü 11 yaşındaki piyanist İlyun Bürkev’den 23 Nisan’da Geleceğe Umut sürprizi!
Dünyaca ünlü piyanistimiz, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın veliahtı olan gencin haberi, herkesi mutlu etti.
Kimdir İlyun Bürkev?
Genç yaşında müzik ile buluşan piyanonun altın kızı 6 ödül, 4 birincilik sahibi. Çalışkanlığı ve özverisi ile çok güzel işlere imza atan Bürkev‘in son sahip olduğu ödül ise geçtiğimiz Temmuz’da eline ulaştı. İspanya’nın Granada Şehrinde gerçekleşen 9. Maria Herrero International Piano Competition‘da birincilik ödülü oldu. Aynı zamanda aynı yarışmada tüm kategorilerde en iyi müzik kalite ödülü olan Special Prize for Musicality Ödülüne de layık görülmüştü.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırladığı parça ile konser vereceğini duyuran genç yetenek “Daha önce ertelenen konserler yerine yüreğimize umut dolması için ‘Hope for Future’ (Geleceğe Ümit) adlı bestemi 23 Nisan’da çalacağım. Tüm dünya çocuklarına Atatürk tarafından hediye edilmiş 23 Nisan Çocuk Bayramımızda yarının büyükleri olan biz çocuklar ve her birimizin kalbinde saklı bir çocuk olan sevgili büyüklerimiz ile dünyamızı iyileştireceğimizden ve bu zor zamanları atlatacağımızdan eminim” dedi.
İlyun Bürkev, #COVID19 salgını ile geçen günlere özel; tüm insanların umutlarını yenileyecek herkese umut olacak, müziğin iyileştirici etkisini hissettirerek çok özel bir beste hazırladı. Gülsin Onay’dan esinlenerek hazırladığı Hope for Future – Geleceğe Umut şarkısını bu zor günlerde herkes için umut vermesini dilediğini belirtti.
“Müziğin iyileştirici gücüne inanıyorum.”
Hayata kattığı bu güzel beste ile ilgili açıklama yapan piyanonun altın kızı sözlerine, “Bu zor süreçte değerli hocam Gülsin Onay’ın ruhları iyileştirmek için verdiği konserler bana ilham oldu. Müziğin insanların ruhuna dokunduğu salgın günlerinde ben de ‘Hope for Future’ adlı parçamın herkese umut vermesini diliyorum, müziğin iyileştirici gücüne inanıyorum” şeklinde devam etti.
“Her gün piyanonun başına oturmak, değerli eğitmenim ile birlikte çalmak, evlere kapandığımız bugünlerde bana moral veriyor. Karanlık günlerimiz müzikle aydınlanıyor… Bu zor süreçte dünya biz insanların yaptığı birtakım hatalar nedeni ile bize küstü. Bizler de evlerimizde kalmak zorunda kaldık. Bunun bir ceza olmadığını, insanlığın bu süreçte tüm samimiyeti ile içindeki sesi dinleyip, yaptığı hataları gözden geçirmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Dünyaya verdiğimiz tüm zararları, israf ettiğimiz suyu ve yiyecekleri, yaşamlarını bizim hatalarımız yüzünden yitiren canlıları, onlara yaşayacak alan bırakmayışımızı, kaybedilen tüm masum insanları, sahip olduğumuz imkânları paylaşmadığımız ihtiyaç sahiplerini, yavaş yavaş zedelediğimiz küresel iklimimizi ve daha birçok hatalarımızın farkına varma zamanıdır bu dönem.”