kapak

#Selam2021: 2020 Yılında Kaybettiklerimiz

Aygün Akdağ

Ve geldik 2020 yılının en acı sahnesine… Covid-19 salgınıyla boğuştuğumuz 2020 yılında bu hastalıktan hayatını kaybeden tüm dünya insanlarının yanında, ismini bildiğimiz yahut öldükten sonra öğrendiğimiz bazı insanlar da oldu. 2021’e girerken, Google aramalarında da en çok yer alan, kaybettiklerimiz; sizlerle…

Kobe Bryant

Kaybettiklerimiz arasında en çok aranan kişi Kobe Bean Bryant, 23 Ağustos 1978’de ABD’nin Pensilvanya eyaletinin Philadelphia kentinde doğdu. NBA ve Avrupa’da basketbol oynayan baba Joe Bryant, tek oğluna, çok sevdiği Japonya’nın Kobe kentinin meşhur bifteğinin adını verdi. Kobe Bryant, 15 Nisan 2016’da Utah Jazz karşısında 101-96 kazandıkları maçta 60 sayı kaydederek 20 yıllık kariyerine (37 yaşında) son vermişti. Kobe Bryant, 26 Ocak 2020 tarihinde California’da geçirdiği helikopter kazası sonucu 41 yaşında hayatını kaybetti. Bryant’ın hayatını kaybettiği helikopter kazasında 13 yaşındaki kızı Gianna ve 7 kişi daha yaşamını yitirdi. 

Nur Yerlitaş

nur yerlitaş
Kaybettiklerimiz; Nur Yerlitaş.

Nur Yerlitaş, 11 Ağustos 1955’te İstanbul’un Vefa semtinde doğdu. Anne tarafından Arap, baba tarafından Laz asıllıdır. Kariyerine İtalya’dan getirdiği aksesuarları satarak başladı. Daha sonraki yıllarda kendi butiğini açtı ve tasarım işine girdi. Nur Yerlitaş’a geçtiğimiz yıl beyin kanseri teşhisi konmuş, ünlü modacı 6 Ağustos 2018’de ameliyat masasına yatmıştı… Ünlü şarkıcı Cenk Eren, beyin kanseri tedavisi gören Nur Yerlitaş’ın vefat ettiğini duyurmuştu.

Aytaç Yalman

Aytaç Yalman

Aytaç Yalman, 29 Temmuz 1940 tarihinde dünyaya geldi. 14 ayrı esere imza atan Yalman’ın sekiz kitabı bulunuyordu. ‘Beş Bin Yıllık Kültürümüzün Sesi Müzik’ kitabı en çok bilinen eserleri arasındaydı. Eski emekli Kara kuvvetleri komutanı olan Yalman Covid-19 sebebi ile hayatını kaybetmiştir.

Maradona

Kaybettiklerimiz; Maradona.

Maradona 30 Ekim 1960’ta dünyaya geldi. Futbola Boca Juniors takımında başladı ve burada 1981’e kadar oynadı. 1981’de rekor bir ücretle Barcelona’ya transfer oldu…. Napoli formasıyla 2 şampiyonluk yaşayan Maradona, 1986 Dünya Kupasının da yıldızıydı. Arjantin basınında çıkan habere göre, Maradona, Buenos Aires eyaletine bağlı Tigre kentinde, kalp ve akciğer problemi nedeniyle hayatını kaybetti. Maradona, kasımın başında beyin ameliyatı geçirmiş ve 8 gün sonra taburcu olmuştu.

Cemil Taşcıoğlu

cemil taşcıoğlu

Cemil Taşcıoğlu 1952 yılında Rize’de doğdu. Öğrenimini Çapa Tıp Fakültesinde tamamladıktan sonra ilk görev yeri olan Şanlıurfa’ya tayin oldu. Daha sonra Çapa Tıp Fakültesindeki görevine başladı. COVID-19 pandemisi sırasında Türkiye’de görülen ilk vakalara baktı. Taşcıoğlu pandemide kaybettiğimiz ilk doktorumuzdu.

Seyfi Dursunoğlu

Seyfi Dursunoğlu

Seyfi Dursunoğlu, bilinen sahne adıyla Huysuz Virjin, Türk drag queen, şarkıcı ve sunucu. 1970’lerden 2000’lere kadar sürdürdüğü eğlence programları ile Türkiye’de televizyonların tanınan bir eğlence figürü hâline geldi. Koah hastası olan Dursunoğlu aynı zamanda tedavi gördüğü hastanede zatürre olduğu da belirtildi.

Emre Gönlüşen

emre gönlüşen

22 Ekim 1978 tarihinde Adana’da dünyaya gelmiştir. Adana Şehir Tiyatrosu Konservatuvarı’nda iki sene kadar diksiyon eğitimi alan Emre Gönlüşen, taraftarı olduğu Adanaspor maçlarını seslendirme ümidiyle, bölgesel yayıncı kuruluşun kapısını çalmıştır. Gönlüşen Kanser sebebi ile hayatını kaybetmiştir.

Dilay Kemer

Dilay Kemer

1988 yılında Antalya’da doğdu. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen Dilay Kemer, Yeditepe Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezun oldu. Sunucu ve spikerliğe başladığında Fenerbahçe televizyonlarında yer alan Kemer’in iyileşmesi ise ilik nakline bağlıydı. Uzun süredir tedavisi süren Dilay Kemer için ilik bulunmuştu fakat tedavisi süren Dilay Kamer’in hastalığı yeniden nüksetmişti.

Pınar Gültekin

Pınar Gültekin

Aleyna Çakır

Aleyna çakır

Bu sene ülkemizde içlerinde Pınar Gültekin ve Aleyna Çakır’ın da dahil olduğu tam 364 kadın öldürüldü.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam