Joker - Belgesel

Özel Bir Belgesel Yayınlandı: Joker 80 Yaşında!

Ayşe Aslıhan

Batman’e karşı savaşan kötü kahramanın doğumunu hatırlıyor musunuz? Haklı sebepleri nedeniyle gönüllerimizin iyi kahramanı Joker‘in ilk ortaya çıkışının üzerinden tam 80 yıl geçti! Ve elbette, 80’inci yıla özel bir belgesel çekildi.

Bu yıl, Bill Finger, Bob Kane ve Jerry Robinson’un yarattığı, ilk kez Batman çizgi romanından ortaya çıkan kötü kahraman Joker’in 80’inci yılı, bir belgeselle kutlandı.

https://www.instagram.com/p/CA8YUiCp6rS/

DC Comics, çizgi romanlarda, filmlerde ve televizyon programlarında Batman’a karşı savaşan kötü adam Joker’in 80. yaşını kutladı. Joker’in ayranlarını, geçmişine ve hikayesine götüren bir belgesel hazırlandı. The Joker: Put on a Happy Face adlı 35 dakikalık belgesel, karakterin 1940’taki doğumundan bu yana geçen yıllar içindeki gelişimini takip ederek çizgi romanlarda, animasyon dizilerinde, televizyonda ve beyaz perdede sayısız görünümünü ele alıyor.

Birinci Joker hikayesi 1 Mayıs 1975’te kitap raflarındaydı ve dokuz bölüm boyunca devam etmişti. Başlıkta Joker hem kahramanlarla, hem de kötü adamlarla savaşmıştı. O’Neil ve Adams‘ın hikâyelerinde oluşturulan ruh sağlığı problemleriyle birlikte devam eden dokuz bölümde yedi cinayet daha işlemişti. Başrol oyuncusu olsa bile kargaşa düşkünü olan kaçık bir adam olmuştu.

1970’ler Joker’i Batman’in baş düşmanı olarak gösterseydi, 1980’ler kötü adamı başlı başına bir karakter olarak yükseklere çıkarırdı!

Suçun Palyaço Prensi” unvanıyla da bilinen Joker karakterine hayat veren Joaquin Phoenix, Jack Nicholson, Heath Ledger, Mark Hamill ve Jared Leto gibi oyuncularla birlikte, Joker’in yanında yer alan Christian Bale, Stan Lee, Todd Phillips, Andrea Romano, Margot Robbie, Frank Miller gibi 40’tan fazla oyuncu da bu özel belgeselde yer aldı.

İşte o belgesel!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam