Berkun Oya

Netflix, Berkun Oya ile Yılmaz Erdoğan’ı Bir Araya Getiriyor!

Ayşe Aslıhan

Netflix, bir ailenin yaklaşık 40 yıla yayılan hikayesini konu alan Berkun Oya imzalı yeni filminin çekimlerine başladı. Yapımda yer alan oyuncular ise filmle ilgili büyük merak uyandırdı!

Zengin bir oyuncu kadrosunun yer aldığı filmin yapımcılığını Krek Film üstleniyor. Filmin konusu da dikkat çekici.

1980’li yıllarda İç Anadolu’da bir çiftlik evinde hayatlarını sürdüren ailenin fertleri, yaşadıkları acı bir kayıp üzerine büyük şehre göç etme kararı alırlar. 30 sene sonra hala geçmişin izlerini taşıyan çiftlik evine döndüklerinde, yıllardır üstü örtülü bir gerçeğin açığa çıkması da kaçınılmaz olacaktır.

Yılmaz Erdoğan, Ayça Bingöl, Funda Eryiğit ve daha nicesi!

Berkun Oya imzalı filmdeki oyuncular ise şöyle; Ayça Bingöl, Fatih Artman, Funda Eryiğit, Nur Sürer, Okan Yalabık, Olgun Şimşek ve Yılmaz Erdoğan!

Filmin 2022 yılında tüm dünyada aynı anda Netflix’te yayına girmesi planlanıyor.
Ne yapalım, bekleyip göreceğiz…

Berkun Oya kimdir?

Oya, 3 Mart 1977 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. Çerkes asıllıdır. Özel Koç Lisesi’nden mezun olduktan sonra girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu. 1999 yılında Ali Atay ile birlikte İstanbul’da Krek Tiyatro Topluluğunu kurdu.

2003 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun talebi üzerine, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun “Yaban” adlı romanını oyunlaştırdı. 2008 Avrasya Uluslararası Film Festivali’nde jüri üyesi olarak görev yaptı.

2010 yılında International Royal Court Residency programı dahilinde, The Royal Court Theatre’da tamamladığı Güzel Şeyler Bizim Tarafta tiyatro oyunu ile, 2011 yılında Heidelberg Stückemarkt Tiyatro Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü aldı.

2011 yılından beri Berkun Oya ve Ali Atay tarafından Santral istanbul’da kurulan Krek Tiyatronun atölye çalışmalarında Berkun Oya, Celal Kadri Kınoğlu, Levent Kazak, Levent Erden, Bahar Kerimoğlu gibi isimlerle beraber tiyatro eğitimi vermektedir.

CNN Türk’te Defakto isimli bir program hazırlayıp sundu. 2004 yılında senaryosunu Nuran Devres’in yazdığı “Sahra” dizisinde Arzum Onan, Okan Şenozan, Neslihan Yeldan, Serhat Tutumluer, Mazlum Kiper, Semih Sergen, Jeyan Mahfi Tözüm, Ahmet Mümtaz Taylan, Bülent Emrah Parlak ile birlikte rol aldı.

Onlarca ulusal ve uluslararası ödülü vardır.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam