Bir Su Hikayesi

National Geographic’ten İstanbul’u da Konu Alan Belgesel: Bir Su Hikayesi

Ayşe Aslıhan

National Geographic’in Finish iş birliğiyle ekranlara getireceği; tüm dünyayı etkisi altına alacağı öngörülen su kıtlığını konu alan “Bir Su Hikayesi” belgeselinin galası gerçekleştirildi. Deneyimli sunucu Jülide Ateş’in moderatörlüğünde ve belgeselde yer alan uzmanların katılımıyla dün akşam yapıldı.

22 Mart Dünya Su Günü’nde yayınlanacak olan National Geographic’in yeni belgeseli “Bir Su Hikayesi”nin galası, belgeseli hayata geçiren ekibin katılımıyla online olarak gerçekleştirildi.

Galada temiz su kaynaklarının karşı karşıya olduğu tehlikeler, bu kaynakları korumanın önemi, su farkındalığı ve tüm dünyayı etkisi altına alacağı öngörülen su kıtlığı konuları farklı açılardan ele alınarak değerlendirildi.

National Geographic ve Finish markalarının küresel ve yerel sözcüleri, belgeselin üretim sürecinde yer alan isimler, belgesele katkı sağlayan aktivist ve uzmanlar canlı olarak veya video mesajlarıyla galaya katılım sağladı.

Etkinlik, The Walt Disney Company Avrupa, Orta Doğu ve Afrika, Medya Birimi ve National Geographic’ten sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Deborah Armstrong, Reckitt Benckiser Türkiye Genel Müdürü Abhishek Chuckarbutty, The Walt Disney Company Türkiye Medya Birimi Pazarlama, İletişim ve Kreatiften Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burçin Gülşen, Reckitt Benckiser Türkiye Hijyen Pazarlama Direktörü Tarık Bayar ile belgeselin prodüktörü Ivan Bouso ve yönetmeni Sophie Elwin Harris… Ayrıca Meteorolog Bünyamin Sürmeli, Türkiye Su Enstitüsü (SUEN) Proje Koordinatörü Dr. Aslıhan Kerç, Kokopelli Şehirde Kurucu Ortağı Elif Çatıkkaş ve Çevre Aktivisti Özge Doruk’un katılımıyla gerçekleşti. 

Deborah Armstrong ve Abhishek Chuckarbutty yaptıkları konuşmalarda çok önemli noktalara değindi. Bireylerin dünyayı değiştirme gücünün önemine vurgu yaparak herkesi, suyun geleceği için hep birlikte alışkanlıkları değiştirmeye ve harekete geçmeye davet etti. 

Belgeselle ilgili konuşan The Walt Disney Company, Türkiye Medya Birimi, Pazarlama, İletişim ve Kreatiften Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burçin Gülşen ise şunları söyledi;

“133 yıldır çalışmalarını sürdüren National Geographic, etkileyici hikayeler anlatmanın insanlarda bir farkındalık yaratacağına inanıyor. Ve bununla birlikte insanların dünyamızı ilgilendiren kritik konularla ilgili daha bilinçli bir şekilde aksiyon alacaklarına dair taşıdığı motivasyon ile bugüne kadar hem globalde hem Türkiye’de sayısız projeye imza attı. Su tüketimi konusundaki farkındalığa katkı sağlamak için National Geographic olarak, Finish markası ile anlamlı bir iş birliğinin ilk adımlarını bundan birkaç yıl önce atmıştık. Son iki yıl içerisinde National Geographic’te yayınladığımız ve dünya çapında yankı uyandıran lokal yapımlarımız “25 Litre” ve “25 Litre: Suyun Peşinde” ile Türkiye’de doğan su hareketi şimdi daha da büyüyerek birçok ülkeyi kapsayan dev bir uluslararası projeye dönüşüyor; “Bir Su Hikayesi”.

Bu içeriğimizin A.B.D., İngiltere, İtalya, Almanya, Güney Afrika gibi dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde de yayına girmesi planlanıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan tehditler ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi yaymak misyonumuzun çok önemli bir parçası olduğundan, değerli partnerimiz Finish ile birlikte daha büyük kitlelerde farkındalık ve değişim sağlayabildiğimiz için çok mutlu ve gururluyuz.”

Galada konuşan RB Türkiye Hijyen Pazarlama Direktörü Tarık Bayar, bir amaç uğruna çalışmayı hem kurumsal hem de tüketiciye ulaşan ürünlerinin markaları için merkeze aldıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu yaklaşım bizi motive etmenin ötesinde topluma ve çevreye de büyük fayda ve katkı sağlamak anlamına geliyor. Dolayısıyla, markalarımızın hangi alanları sahipleneceği, hangi konularda çalışacağını belirleyebiliyoruz. Finish ile su tasarrufunu sahiplenmemiz ve bu konudaki yoğun çalışmamız da bu anlayışın yansıması. Eğer işimizde başarılıysak, bir parçası olduğumuz toplum ve çevreye de aynı başarıyı ve iyi sonuçları yansıtmak durumundayız. Bu yaklaşımımız üç ana temelden oluşuyor: işimiz, toplum ve çevre için daha iyisini yapmayı bir amaç olarak merkeze koymak. Biz buna “İyilik yaparak başarılı olmak” diyoruz.” 

Bir Su Hikayesi, dramatik bir geleceğin gerçekçi bir yansıması ve bu yöndeki olasılık her zamankinden daha yakın gibi görünüyor.”

National Geographic ile iş birliklerinin her zaman heyecan verici olduğunu ifade eden Tarık Bayar, konuşmasına devam etti.

“National Geographic’in benzersiz bilgi birikimi ve muhteşem bir prodüksiyon ekibinin aralıksız çalışmasıyla hayata geçirilen “25 Litre” belgeseli, gelecek nesillere miras bırakacağımız bir başyapıtla sonuçlandı. Şimdi ise gelecekte olabilecekleri gösteren bu yeni yapımla, suyumuzun ve gezegenimizin kaderi hakkında daha geniş bir bakış açısı kazanacağımıza inanıyorum. Hikaye, dramatik bir geleceğin gerçekçi bir yansıması ve bu yöndeki olasılık her zamankinden daha yakın gibi görünüyor. National Geographic bu belgeselde, birlikte kararlı bir şekilde hareket edersek değişimin mümkün olduğunu çok doğru bir şekilde anlatıyor. Bir Su Hikayesi’ne emek veren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam