Nevmekan Sahil

Üsküdar’da Uluslararası Bir Sanat Sergisi: Yaz Vakti II

Ayşe Aslıhan

2021 yazının en dikkat çeken uluslararası sanat sergisi “Yaz Vakti II” Üsküdar’da açılıyor. Üsküdar Belediyesi, dünyaca ünlü sanatçıları ve eserlerini Üsküdar’a getiriyor.

Üsküdar’ı şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, resim, heykel, minyatür, seramik, cam, fotoğraf ve baskı sanatının en güzel örneklerini Yaz Vakti II Sergisi’nde bir araya getiriyor. Küratörlüğünü Yasemin Aslan Bakiri’nin üstlendiği sergi, farklı sanat dallarında başarı hikâyeleri yazan yerli ve yabancı sanatçıların eserlerinden oluşuyor. 

Ressam, hattat ve şair kişiliğiyle resim sanatına kalıcı değerler kazandıran İran’ın bağımsız, öncü, tanınmış ve çağdaş sanatçılarından Alireza Mojabi burada.

Heykelde yılın sanatçısı ödülünün sahibi Cem Sağbil ve baskı sanatının temsilcilerinden Demir Kardaş burada. Seramik sanatında ödüllerle dolu başarı hikayeleri yazan Evren Daşdağ ile Kadir Demir, burada.

Minyatür sanatının tarih yolculuğunda ulaştığı son noktanın aktörlerinden Gülümser Sarıalioğlu, cam sanatında yerelden globale uzanan başarılar elde eden Mustafa Ağatekin burada.

Sanat hayatını akademik başarılarıyla destekleyerek resim sanatının gelişimine yön veren Reyhan Uludağ burada. Cam festivali belgeseliyle camın sanatın elleriyle şekillenişine projeksiyon tutan usta fotoğrafçı Serhat Özdemir, burada.

Ahşabı heykelle buluşturan heykeltıraş, ressam, şair, kaligrafist, modern sanat araştırmacısı Seyed Davoud da burada!

Bu müthiş sanatçıların eserlerinden oluşan sergi, sanatın en yeni örneklerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor. 13 Ağustos tarihinde Üsküdar Nevmekan Sahil’de kapılarını açacak olan sergi, 19 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam