leo

Mutlaka İzlemeniz Gereken Leonardo DiCaprio Filmleri!

Cansu Özer

Hepimizin filmin kadrosunda gördüğümde kesin izlerim dediği bir oyuncu vardır. Bizim için o isim Leonardo DiCaprio! Kendisinin filmografisi hep çok başarılı filmlerle dolu. Her ne kadar defalarca Oscar’da hakkı yenilse de o çoğumuzun gönlünde Oscar’ı defalarca kucakladı bile. İşte karşınızda mutlaka izlemeniz gereken Leonardo DiCaprio filmleri!

The Wolf of Wall Street

leonardo dicaprio filmleri

Jordan Belfort 24 yaşında genç ve para hırsıyla dolu bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında önce komisyoncu ve ardından Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur.  Önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak, Belfort kısa zamanda bir para makinasına dönüşür.

Yönetmenliğini Martin Scorcese’nin yaptığı bu biyografi filmini mutlaka izlemelisiniz.

Inception

leonardo dicaprio filmleri

Çok yetenekli bir hırsız olan Dom Cobb’un hırsızlık yöntemi diğerlerinden biraz farklı. Zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktadır. Ancak bu yeteneği onu uluslararası bir kaçak yapmıştır. Cobb’a bir gün içinde bulunduğu bu kaçak durumundan kurtulmasını sağlayacak bir iş teklifi gelir. Ancak bu işte bir fikri çalmayacak, aksine fikri beyne yerleştirecektir.

Shutter Island

leonardo dicaprio filmleri

Filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memuru, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede yer alan Ashecliffe Hastanesi’ne soruşturma yapmaya gider. Ancak bu soruşturma git gide gizemli bir hal alacaktır.

Leonardo Dicaprio filmleri deyince ilk akla gelenlerden ve yine Martin Sorcese yönetmenliği eşliğinde.

Catch Me if You Can

leonardo dicaprio filmleri

Bu filmimiz ise tam bir kedi-fare oyununu anlatıyor. Frank Abagnale Jr’ın gerçek hayat hikayesine dayanan yapımda henüz yirmili yaşlarında, çocuk yaşta bir adam onlarca ülke gezerek, bazen pilot, bazen doktor, bazen savcı mesleklerine bürünerek FBI’ı peşinden koşturmaktadır. Frank hiç de kolay bir lokma değildir.

Yönetmenliğini Steven Spielberg’in yaptığı bu filmde DiCaprio’ya Tom Hanks eşlik ediyor.

Blood Diamond

Kendi halinde balıkçı Solomon Vandy, ailesini kurtarabilmeyi başarmıştır. Ancak kendisi isyancılara esir düşer. İsyancıların sahip olduğu bir elmas madeninde çalıştırılırken, normalde rastlananlardan çok daha büyük bir elmasla karşılaşır. Elması kendisi için saklamaya çalışırken yakalanır ama yaşanan bir karmaşada ordu tarafından yakalanır. Hapishanede bir paralı asker, Danny Archer (Leonardo DiCaprio), elmasın varlığından haberdar olur ve Solomon’u hapisten çıkararak elmasın peşine düşmeyi planlar.

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam