Uzak Diyarlardan Gelen Eşsiz Ses; Tame Impala

Aygün Akdağ

Uzun zaman sonra yazın İspanya’da Mad Cool Festivalinde sahne alan Avustralyalı rock grubu Tame Impala bu sene Coachella’da sahne alacağını duyurdu.

tame-impala

2007 yılında Kevin Parker tarafından kurulan ama aslında Parker’ın evinde kendisinin yazdığı, seslendirdiği, ve kaydettiği şarkılara dayanıyor. . Konserlerinde Parker’a Jay Watson, Dominic Simper, Cam Avery ve Julien Barbagallo gerek vokal gerek gitarist olarak eşlik ediyor. Kevin Parker stüdyo kayıtlarını tek başına yapıyor ancak grup sahne performanslarını birlikte sergiliyor. İlgimizi çeken başka bir şey ise, Kevin’in etkilendiği akımlar ve müzisyenlerin arasında Türk prograsif müziği, Selda Bağcan ve Aşık Veysel’in olması.

tame-impala

Bir dizi single ve EP’nin ardından Tame Impala, ilk albümü Innerspeaker’ı 2010’da piyasaya çıkarmıştı. Yoğun bir ilgi gören bu albüm, Avustralya’da altın plak ödülünü kazandırdı. 2012’de Innerspeaker’ın ardından çıkan Lonerism en iyi alternatif müzik albümü dalında Grammy’de altın plak kazandı. Son olarak 2015 yılında Currents’i dinleyici ile kavuşturan Tame Impala, bu albümle ABD listelerinde 4. sıraya yerleşti ve dünyada daha çok Pink Floyd ile bütünleşen “psychedelic rock” müzik türünün temsilcilerinden görülmeye başladı.

tame-impala

Değeri gün geçtikçe daha da artan, önü oldukça açık rock topluluğu Tame Impala, melodilerinin sade güzelliğiyle dinleyen herkesi kendine hayran bırakmaya devam edecek gibi gözüküyor. Favori şarkıları arasında Rihanna’nın da coverlayıp Anti albümünde yer verdiği “Feels like we only go backwards” ve anlamlı sözleri ile ”New person same old.”

En beğenilen klibe sahip şarkıları ise “The Less I Know The Better”

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam