ahmet kaya

Ahmet Kaya ”Hep Sonradan” Müzikali 9 Ocak’ta UNIQ Hall’de!

Aygün Akdağ

Sanatçı Ahmet Kaya’nın yaşamından kesitler, ilk defa tiyatro sahnesine aktarılıyor. “Hep Sonradan” isimli müzikli tiyatro oyunun ilk gösterimi, 9 Ocak’ta İstanbul UNIQ Hall’de gerçekleşecek.

Ahmet Kaya‘nın hayatını ve eserlerini anlatan, hikâyelerin şarkılarla harmanlandığı oyun, sahne dilinin farklılığından dolayı müzikalde bir “ilk” olma niteliği taşıyor.

ahmet kaya

Ünlü yönetmen Onur Ünlü’nün de süpervizörlüğünü üstlendiği oyunun yönetmen koltuğunda Metin Göksel oturuyor. Oyunda Ahmet Kaya’nın on beş şarkısını, canlı olarak Kardeş Türküler seslendirecek. Oyunun senaryosu “Sen Aydınlatırsın Geceyi”, “Beş Şehir” gibi filmlerin yapımında yer alan Funda Alp’in de dahil olduğu bir ekiple hazırlandı. Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya ise senaryo ekibine fikirsel destek sağladı. “Hep Sonradan”ın oyuncu kadrosunda Cüneyt Yalaz, Elit Andaç Çam, Ahmet Melih Yılmaz, Saim Güveloğlu, Ferya Soysal ve Banu Açıkdeniz gibi isimler yer alıyor.



2016 yılından beri üzerinden çalışılan “Hep Sonradan”, ilk provasını Ahmet Kaya’nın doğum günü olan 28 Ekim’de yapmıştı.

Oyun ilk gösteriminin ardından 10 Ocak itibariyle UNIQ Hall’de sahnelenecek.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam