The Godfather - 3

The Godfather 3, Bambaşka Bir Kurguyla Yeniden Perdede!

Ayşe Aslıhan

Godfather (Baba) serisinin son halkası The Godfather Part 3, yönetmen Francis Ford Coppola’nın kendi kurgusuyla 30 yıl sonra bir kez daha gösterime girecek.

Yapım şirketi ParamountFrancis Ford Coppola imzalı The Godfather: Part 3’ün yeniden kurgulanmış versiyonunun hazırlandığını açıkladı. İsmi Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone olarak belirlendi.

Film, bu yeni kurgusuyla 2020 Aralık ayında ABD’de vizyona girecek. Daha sonra dijital ortamlarda izleyiciyle buluşacak olan film, ayrıca disk sürümüyle de izleyici karşısına çıkacak.

Geçen yıl Francis Ford Coppola, filmin 50. yılına özel hazırlanan yeni basımında bir önsöz kaleme almış ve sevilen romanı sinemaya uyarlarken seriyle ilgili saklı kalmış önemli gerçekleri de ortaya çıkarmıştı.

Sonsöz niteliğinde bir film

Coppola, üçüncü filmin adı konusunda Mario Puzo ile aynı fikirde olduklarını ama ikisinin de isteklerini kabul ettirmek için gerekli güce sahip olmadığını söylemişti. Serinin üçüncü filminin isminin The Godfather: Part III değil, The Death of Michael Corleone olmasını istediklerini açıklamıştı. Ayrıca son filmi bir üçlemenin parçası olarak değil, ilk iki filme bir tür son söz olarak düşündüklerini de dile getirmişti.

Coppola, efsane yapım için o dönemde istediği fikirleri tam olarak uygulayamadı. Ancak filmin 30. yılı için The Godfather: Part III’ün yeniden kurgulanmış versiyonunu hazırlıyor. Bu yeni kurgu, Mario Puzo’nun yönetmen Coppola ile birlikte serinin son filmi için tasarladığı hikayeye sadık kalacak.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam