Güney Orkney Adaları

Bir Çırpıda Dünyanın En Ücra Yerlerine Gezi

Karma Admin

Neredeyse sonsuz miktarda şehrin olduğu bir çağda, yaşadığımız bu dünyada hala ücra kabul edilecek kadar izole yerler olduğunu görmek şaşırtıcı gelebilir. Dünya üzerinde büyük nüfus merkezlerinin telaşından uzak birçok yer var. Bu ücra yerler genellikle aşırı sıcaklıklara, aşırı soğukluklara, acımasız koşullara ve muhteşem manzaralara sahipler… Biz insanlar için erişilmesi en zor o yerlerden bazıları, aşağıda, sizin için listelendi.

Punta Arenas

Punta arenas

Punta Arenas, Magallanes ve Şili Antarktika Devlet Arazisi olarak bilinen güney Şili bölgesinin başkentidir. Burası muhtemelen bölgedeki gezinizde görebileceğiniz en büyük şehirdir. Nüfusu yaklaşık 124.000’dir ve birçok Antarktika gezisi için hareketli bir üs olarak hizmet vermektedir. Aynı zamanda güney ışıklarını izlemek için harika bir yerdir.

Ushuaia

Ushuaia

Qushuaia, Arjantin’in en güneydeki şehri… Diğer birkaç şehirle, Dünyanın en güneydeki şehri unvanı için tartışma halinde olan bir şehirdir. Esasında, Ushuaia’dan daha güneyde yerleşim yerleri olsa da, bunlar askeri üsler olup, sivil bir nüfusa sahip değildirler. Arjantin eyaleti olan Tierra del Fuego’nun başkentidir. Ushuaina Arjantin’in en pahalı şehridir.

Drake Boğazı

Drake Boğazı

Artık sıcaklıklar donma noktasının üzerinde olduğu için buz kütleleri yolcu gemilerinin Güney Amerika’dan aşağı doğru gitmek için kullandıkları yol olan Drake Boğazı’ndan geçmesine yetecek kadar eriyor! Burası ayrıca, efsaneye göre gezegendeki en tehlikeli boğazlardan biridir.

Güney Shetland Adaları

Güney Shetland Adaları

Antarktika Yarımadası’nın 120 km kuzeyinde bulunan bir takımadadır. 1962’den bugüne Birleşik Krallık British Antarctic Territory idaresi altındadır. Antarktika Antlaşması gereğince imza atan diğer ülkeler, adaların idaresini ne resmi tanımışlardır ne de reddedmişlerdir. Eğer fokları görmek istiyorsanız bu ada tamda sizlik aslında.

Deception Adası

Deception Adası

Deception Adası, Antarktika ziyaretçileri arasında uzun zamandır favoridir. Eski bir balina avlama istasyonu olan Deception Adası Limanı, bu günlerde hem turistlere hem de bilim adamlarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca burada geminizden inip tüm bu penguenleri karadan görmeniz mümkün, Resimde de gördüğünüz gibi buz gibi havada denize olmasa da sıcak su kaynaklarına girebilirsiniz.

Antarktika Yarımadası

Antarktika Yarımadası

Burası Amerikaya en yakın noktadır, bu bölge kambur balina ve penguenleri en yakından görebileceğiniz yer aslında onlarla içli dışlı değil ama geminizin üzerinden rahatça izleyebilirsiniz.

Güney Orkney Adaları

Güney Orkney Adaları

Soğuk, rüzgarlı ve genellikle misafirperver olmayan bu muhteşem adalar, iki araştırma istasyonu ile çember sakallı ve adelie penguenlerine ev sahipliği yapıyor. Dünya’nın en tehlikeli penguenleri burada yaşamaktadır bir gün yolunuz düşer ise karaya çıkmamanızı öneririz. Burası dünyanın en ücra yeri olabilir…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam