Rasim Öztekin

Usta Sanatçı Rasim Öztekin’i Anmak ve Anlamak

Ayşe Aslıhan

Hepsi birbirinden değerli rolleriyle ve izlemekten keyif aldığımız her haliyle, kavuklu usta oyuncu Rasim Öztekin, geçirdiği kalp krizi sonrası, dün akşam saatlerinde hayata veda etti. Kimi onu Bob Marley Faruk olarak tanıdı, kimi ise Mandıra Filozofu olarak… Ama ne olursa olsun, onu hep müthiş oyunculuğu ve gülümseten replikleriyle hatırladık.

Oyuncu Pelin Öztekin‘in de babası olan Rasim Öztekin, İstanbul’daki Galatasaray Lisesinin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun oldu. Sahne yaşamında ilk deneyimlerini İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Nöbetçi Tiyatro’da amatör çalışmalarla edindi. Ferhan Şensoy’un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı. 2016 yılında Kel Hasan Efendi’nin kavuğu Ferhan Şensoy tarafından kendisine devredildi. 20 Eylül 2020 tarihinde ise kavuğu Şevket Çoruh’a devretmişti.

‘G.O.R.A.’, ‘Pardon’, ‘Kabadayı’, ‘Düğün Dernek‘ gibi filmlerdeki rolleriyle tanınan, 2016-2020 yılları arasında geleneksel tiyatronun simgesi ve “kavuğun” taşıyıcısı olan Öztekin, dün akşam saatlerinde, geçirdiği kalp krizi sonrası ne yazık ki hayatını kaybetti.

Röportajlarında ve konuk olduğu programlarda ise tamamen kendini anlattı üstad Öztekin. Peki neler söyledi? Onun hakkında neler biliyoruz? Belki de geç de olsa, Rasim Öztekin’i anarken, anlamak gerek.

Her dönemin popüler ismiydi: En azından, Beyaz Öztürk öyle söylemişti.

Hayatın sırrını vermişti: Dijital esaretten kurtulmak gerek!

Eğitimden sanata, birçok konuda oldukça bilgi ve fikir sahibiydi: Her şeyden önce saygılı ve sevgiliydi.

Ve oldukça duygusal bir insandı: O, gerçek bir “insandı.”

Bir kavuk hikayesi ile son verelim sözlerimize…
Seni unutmayacağız Rasim Öztekin.
Unutmak ne mümkün!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam