Blue

Blue: Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı’nın Hikayesini İzlemeye Var Mısın?

Ayşe Aslıhan

Efsanevi müzisyenler Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı’nın hikayelerine odaklanan, ikilinin yer aldığı Blue Blues Band grubu çerçevesinde 90’lar müzik sahnesine mercek tutan Blue belgeseli İstanbul Film Festivali’ndeki ilk gösteriminde büyük ilgiyle karşılaşmıştı. Şimdi belgesel, içeriğinin zenginleştirilmesiyle beraber Blue Extra ismi ile dijital ekranda izleyicilerini bekliyor!

Uluslararası müzik dünyası genç yaşta ölerek hafızalarımıza başarılarının yanı sıra özlemleriyle de kazınan birçok müzisyenle dolu. Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin, Amy Winehouse… Gözümüzü Türkiye’ye çevirdiğimizde ise böyle bir kayıpla kalbimizi sızlatan ilk akla gelen isimlerden biri Yavuz Çetin. Ve Blue belgeselini izledikten sonra daha fazla tanıma fırsatı bulduğumuz Kerim Çaplı

İstanbul Film Festivali’nde büyük heyecanla beklenen, Ulusal Belgesel Yarışması kapsamında Mansiyon’a layık görülen film, oldukça ilgi çekici. Filmin yönetmen koltuğunda Mehmet Sertan Ünver, yapımcı tarafında ise Suzan Güverte karşımıza çıkıyor. Film, aslında bir bakıma müzikseverleri de aydınlatıyor. Yaşadıkları dönemde kıymetleri bilinmeyen, anlaşılamayan, ancak şimdi bakınca ne kadar önemli iki dünya müzisyeni olduklarını gördüğümüz Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı’nın hikayesini anlatıyor.

Filmin tema müziğini ise Blue Blues Band’ın yaşayan üyeleri Batu Mutlugil ve Sunay Özgür ile Yavuz Çetin’in müzisyen oğlu Yavuzcan Çetin besteledi.

Şimdi ise film, iki saatlik yeni versiyonu olan röportajlar ve birtakım görüntülerle birlikte ”Blue Extra” adı altında 22 Mart’ta Prime Video ve tüm dijital platformlarda yerini alacak!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam