93. Oscar

Onlar En İyiler: Oscar 2021’nin Kazananları Belli Oldu!

Ayşe Aslıhan

2021 Oscar Ödülleri’ni kazananlar açıklandı. Salgına rağmen, test ve sosyal mesafe önlemleri alınarak yüz yüze yapılan Oscar Ödülleri töreni, Los Angeles’taki Union Garı‘nda gerçekleştirildi. Bu yıl 93. kez sahiplerini bulan Akademi Ödülleri’nde 6 dalda aday olan Nomadland En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleri olmak üzere toplam 3 Oscar kazandı. Frances McDormand, En İyi Kadın Oyuncu seçilirken, The Father filmindeki performansıyla Anthony Hopkins En İyi Erkek Oyuncu seçildi. Daha önce “Oscar çok beyaz” protestolarına sahne olan Akademi’nin bu yıl, eleştirilere karşılık olarak kazananlarda çeşitliliğe önem vermesi öne çıktı.

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929’dan bu yana verilen Oscar Ödülleri, bu yıl 93. kez sahiplerini buldu. Sinema dünyanın en prestijli ödülleri kabul edilen Oscar Ödülleri, bu yıl pek çok ödül töreni salgın nedeniyle sanal sahnede ve uzaktan bağlantı yoluyla yapılırken, yüz yüze bir etkinlik olarak düzenlendi. Pandemi dolayısıyla iki ay gecikmeli olarak yapılan 93. Oscar Ödülleri töreni, test ve sosyal mesafe önlemleri alınarak  Los Angeles’taki iki ayrı mekanda gerçekleştirildi. Ödül töreninin geleneksel evi Dolby Tiyatrosu ve Union Garı!

Resmi olarak bir sunucusu olmayan 2021 Oscar Ödülleri töreninde kırmızı halı geçidinin ardından sinema dünyasının en iyileri açıklandı.

EN İYİ FİLM: Nomadland

EN İYİ YÖNETMEN: Chloé Zhao (Nomadland)

EN İYİ ERKEK OYUNCU: Anthony Hopkins (The Father)

EN İYİ KADIN OYUNCU: Frances McDormand (Nomadland)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU: Yuh-Jung Youn

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU: Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah)

EN İYİ ORJİNAL SENARYO: Emerald Fennell (Promising Young Woman)

EN İYİ ADAPTE SENARYO: Christopher Hampton – Florian Zeller (The Father)

EN İYİ ULUSLARARASI FİLM: Another Round (Danimarka)

EN İYİ ANİMASYON: Soul

EN İYİ BELGESEL: My Octopus Teacher

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam