Gitme Sana Muhtacım

Selami Şahin Anlatımıyla Gitme Sana Muhtacım’ın Öyküsü

Ayşe Aslıhan

Girişteki bongo atraksiyonları, ana melodide kullanılan obua sesi, batı tarzı çalınmış yaylı grubu, parçada belirgin olan bas gitar, davul ve piyano sesiyle batı tarzında hazırlanmış, başta elbette sanat güneşimiz Zeki Müren olmak üzere, ardından birçok isim tarafından muhteşem bir şekilde seslendirilmiş, sofralarımızın baş tacı olan şarkının; Gitme Sana Muhtacım‘ın öyküsünü Selami Şahin anlatıyor.

Selami Şahin ve Müjdat Gezen‘in bir arada olduğu bu hikayenin sonunda, Müren, bu enfes parçayı göğe çıkaracak ve bir aşk ölümsüzleşecekti ve henüz kimsenin bundan haberi yoktu.

Ayrıca, ek bilgi olarak; Müjdat Gezen‘in babası Necdet Gezen, Zeki Müren‘in saz ekibinde de darbuka çalan vurmalı bir saz sanatçısıydı.

“Gitme sana muhtacım
Gözümde nursun başımda tacım, muhtacım
Beni öldür öyle git ,yaşamak için senin sevgine muhtacım
Muhtacım gözlerine, muhtacım sözlerine
Uzattım ellerimi, muhtacım ellerine, gitme!

Sensiz bir dünyadayım, gerçekten uzak bir rüyadayım
Beni sensiz dünyadan, sonsuz rüyadan uyandır da git, muhtacım!”

Gitme Sana Muhtacım nasıl ortaya çıktı?

“Müjdat’ın (Müjdat Gezen) bir sevgilisi vardı. Kız bizimkine nasıl aşık anlatamam. Bizimki de “Ben artık ciddi şeyler yaşamak istemiyorum” diye bir karar vermiş kendince… Neyse, bir gün bu kızı karşısına alıp “Sonu olmayan bir yoldayız, kusura bakma ama bir daha görüşmeyeceğiz” diyor ve kalkıp gidiyor. Kız da arkasından bağırıyor, “Ne olur gitme Müjdat, sana muhtacım” diye…

Geldi, bana anlattı bunu. Kalemi ve kağıdı elime aldım. Şarkıyı bitirip Müjdat’a dinlettim ve “Bunun sözlerini sen yazdın” dedim. Gözleri dolu dolu bir kahkaha patlattıktan sonra “Yıkacak ortalığı bu parça” diye bağırdı. Ertesi gün Zeki Bey’in yanına beraber gidip dinlettik şarkıyı… Gerisi malum…”

7’den 70’e herkesin yüreğini titreten bu şarkı, sonu gelmemiş bir aşk hikayesini temsil ediyor aslında… “Beni öldür öyle git,” sözü dahil şarkıyı kaleme alan Selami Şahin‘e de, yaşadıkları ve yeteneğiyle kendini daima dinletmiş Müjdat Gezen‘e de saygılarla!

Zeki Müren’in yorumuyla dinlemek isteyenler için;

Selami Şahin’in yorumuyla dinlemek isteyenler için;

Demet Evgar & Serkan Keskin’in yorumuyla dinlemek isteyenler için;

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam