anime

Özel İçerik: Yeni Başlayanlar İçin Anime Önerileri!

Cansu Özer

Anime genelde izleyicinin biraz önyargılı baktığı bir alan… Açıkçası izlemeye başlamadan önce ben de fazlasıyla önyargıyla yaklaşıyordum. Ancak bu dünyanın içine girdikten sonra  haksızlık yaptığımı fark ettim. Siz de anime izlemek istiyorsanız ama nereden başlayacağınızı bilemeyip kaybolduysanız karşınızda yeni başlayanlar için anime önerileri!

Orange

anime önerileri

Naho Takamiya, lisenin ikinci yılının ilk gününde kendi adına gelmiş bir mektup bulur. Okula geç kaldığı için daha sonra okumak üzere mektubu yanına alan Naho onun neler beklediğinin farkında değildir. Mektubu açtığında şoka uğrar. Mektubun yazarı 10 yıl sonraki halidir. Yani gelecekteki Naho Takamiya. Mektupta o gün Tokyo‘dan bir nakil öğrenci olan Naruse Kakeru adlı bir öğrenci katılacağını ve ona çok dikkat etmesi gerektiği yazmaktadır. Mektubu okumasının ardından yazanlar gerçekleşir. Üstelik bu mektubu yazan 26 yaşındaki Naho’nun oldukça fazla pişmanlıkları vardır. Peki 16 yaşındaki Naho bu pişmanlıkların tekrar gerçekleşmesini önleyebilecek mi?

Açıkçası bu animenin yeri bende çok ayrı. Konusunu yazarken bile ağlamış olabilirim. Öyle hoş, öyle duygusal ve samimi bir animedir ki Orange, mutlaka izlemelisiniz. Ayrıca yakın bir zamanda mangası da türkçe olarak yayımlandı.

ReLIFE

anime önerileri

Birkaç yıldır işsiz olan bir NEET (” Eğitimde, İstihdamda veya Eğitimde Değil “ ifadesinin kısaltması) olan 27 yaşındaki Arata Kaizaki sadece bir markette yarı zamanlı çalışıyor. Bir gün, Ryō Yoake adında gizemli bir adam ona bir iş fırsatı sunar ama önce Kaizaki’nin ReLife isimli bir deney için denek olması gerekmektedir. Bu deney onu 10 yaş daha genç gösterecek ve liseye öğrenci olarak geri gönderecektir. Deney, gençliği bir kez daha deneyimlemeyi ve bu süreçte deneğin yaşamında yanlış olan her şeyi düzeltmeyi hedefliyor. Peki Kaizaki bunu başarabilecek mi?

ReLIFE inanılmaz eğlenceli ve keyifli bir anime. Hatta benim gibi komediyle pek arası olmayan birini bile eğlendirmişti. Ancak aynı zamanda beni hüngür hüngür ağlatmayı da başarmıştı. Bilmiyorum belki de ben çok sulu gözlüyümdür…

Death Parade

İnsanlar ölünce ruhları gizemli barlara yollanır. Burada onları bir barmen ama aynı zamanda bir yargıç olan birisi karşılar. Bu barlara gelen insanlar öldüklerinden ilk başta pek de farkında değildirler ve geçmişlerini bile hatırlayamazlar. Yargıç ise tam tersine ölen şahısların tüm hafızalarına sahiptir. Yargıç, kafası karışık ve ölü olduklarını bilmeyen çifte (her bara birbirinden alakasız iki kişi gelir) bir oyun oynayacaklarını ve oyun bitince bardan çıkabileceklerini söyler. Bu oyunlar ise ilk bakışta basit görünen şeylerdir. Bilardo oynamak, dart oynamak, kart oynamak gibi. Çiftler oyunlarını oynadıkça hafızalarını geri kazanmaya başlarlar ve akabinde de ölü olduklarını hatırlarlar. Hatırladıkça korkuları başlar, tavırları değişir ve yargıcın dediğine göre karanlık tarafları açığa çıkar. Yargıç da çiftler gelmeden önce elde ettiği hafızalarına ve oyunlar esnasındaki davranışlarına göre hükmünü verir. Ruh ya yeniden doğuş için reenkarnasyona gidecektir ya da sonsuz boşlukta sürekli bir düşüş haline olacaktır.

Haikyuu!

anime önerileri

Ortaokul öğrencisi Hinata Shōyō, televizyonda ulusal şampiyonaları gördükten sonra voleybola hayran olur. Kısa boyuna rağmen (162 cm) oynayışını gördükten sonra şampiyonaların yıldızı olan ‘Küçük Dev’ lakaplı oyuncunun izinden gitmeye karar verir. Kendi takımını kurduktan sonra turnuvaya katılan Hinata, “Sahanın Kralı” Kageyama ve takımı tarafından ilk maçta yenilir. Kendine bir gün Kageyama’yı yeneceğinin sözünü verir. Karasuno Lisesi’ne başlayan Hinata hemen voleybol takımına katılır. Ancak bir de ne görsün Kageyama da aynı takımda.

Anime önerileri deyince ilk akla gelenlerden olan Haikyuu!! bir spor animesi ama sakın ben sporla ilgilenmiyorum deyip pas geçmeyin. Çünkü bütün karakterleri çok seveceğiniz, eğlenceli ve samimi bir anime. Ben kendimi zaman zaman “Bastır Karasuno Lisesi!” diye tezahürat ederken ve heyecandan ayağa kalkmış bir halde buldum kendimi.

Shingeki No Kyojin

Konusunu yazmadan önce aslında bu animeyi listeye koysam mı koymasam mı bilemedim. Attack on Titan diye de bilinen serimiz bir kült. Oldukça da popüler. Ancak epey sert bir anime. Benim ilk izlediğim anime olmasına rağmen sanırım bunu biraz daha bu alana alıştıktan sonra izlenmesini öneririm. Benim en sevdiğim animeler arasındadır. Hatta bana kalırsa bir başyapıttır.

Gelelim konusuna. Shiganshina bölgesinde doğan Eren Jaeger ailesi ile burada yaşamaktadır. 100 yıl kadar önce ortaya çıkan devler nedeniyle insanlar dıştan içe doğru kurulan yüksek duvarlar ve bu duvarlar içindeki şehirlerde yaşamaktadırlar. 100 yıldır devlerin saldırına uğramayan insanların hayatı bir gün 60 metrelik Muazzam Dev’in ortaya çıkmasıyla tamamen değişir. Bulunduğu duvara Muazzam Dev tarafından gedik açılan Eren’in yaşadığı bölge diğer devlerce istilaya uğrar. Bu istila sırasında annesi gözleri önünde bir dev tarafından yenilen ve garnizon askeri Hannes tarafından tahliye olmayı başaran Eren, en yakın arkadaşları Armin Arlert ve Mikasa Ackerman’ın yanında bütün devleri öldürme yemini eder. Üçü beraber bu hedef uğruna Keşif Birliği’ne katılırlar.(Vikipedi)

Tokyo Revengers

Takemichi Hanagaki, hayatı pek de yolunda gitmeyen çaresiz bir serbest çalışandır. Bir gün televizyon izlerken Ortaokulda tanıştığı ve hayatı boyunca çıktığı tek kız olan Hinata Tachibana ile kardeşi Naoto’nun Tokyo Manji çetesi tarafından öldürüldüğünü öğrenir. Ertesi gün istasyonda tren beklerken rayların üzerinde bulur kendini. Öleceğini düşünürken gözlerini kapatır ancak gözlerini geri açtığında 12 sene öncesine döndüğünü görür. Takemichi, kız arkadaşını kurtarıp sürekli kaçtığı kendisini değiştirerek hayattan intikam almaya kararı alır.

Anime önerileri listesi yapılır da Tokyo Revengers olmadan olur mu? İzlemeye başladım ve ne olacak? Ee şimdi ne olacak? Bir bölüm daha izleyeyim derken bir buçuk günde bitirdim. Hatta hayatında hiç manga okumamış olan ben merakımdan sezon finalinden sonra mangasını da okudum.

Son Söz.

Aslında bu çok kısa bir liste anime önerileri için… Ancak elimden geldiğince keyifli ve akan animeleri yazmaya çalıştım. Bütün önerilerimi tek bir listede toplasaydım oldukça uzun bir liste oluşurdu. Yeni başlayanlar için anime önerileri – Part 2’de görüşmek üzere!

 

 

 

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam