Vizyondakiler

Karma’dan Vizyondakiler: Şubat 2020

Ayşe Aslıhan

Tüm dünyada 2020, sanat ve pek tabii film sektörü dahil birçok alanda hızını belli etmeye başladı bile. Şubat ayında global ve yerel olarak vizyondakiler ve vizyona girecek filmleri sizler için listeledik.

Sinema, bütün sanat dallarını aynı anda içinde bulundurabilen bir görsel sanat türü… Günümüzde istediğimiz bir filmi evimizde, arabamızda, iş yerlerimizde rahat rahat izleyebiliyor olmamızın yanı sıra; sinema salonlarının keyfi ve kültürü elbette bir başka oluyor. Bununla beraber her ay ülkemizde ve dünyada vizyondakiler de, beyaz perdede izleyicilerini bekliyor.

Peki Şubat ayında vizyondakiler neler? Bizi neler bekliyor?

07 Şubat Cuma

Yırtıcı Kuşlar (Ve Muhteşem Harley Quinn)

Cathy Yan yönetmenliğindeki filmde, Harley’in Joker’den ayrılmasından sonra Black Canary, Huntress ve Dedektif Renee Montoya‘ya katılarak Cassandra Cain‘i kötü suç lordu Black Mask‘ten kurtarmaya çalışmasını seyrediyoruz. Filmin senaristliğini ise Christina Hodson üstleniyor.



Şeker Çocuk

Shia LaBeouf’un kendi hayatından esinlenerek yazdığı film; genç aktörün fırtınalı geçen çocukluğunu ve ergenliğini, babasıyla barışmak için kendi içinde verdiği mücadeleyi ve akıl hastalığıyla başa çıkmaya çalışmasını anlatıyor. Dram türündeki filmin yönetmeni Alma Har’el.

Peri: Ağzı Olmayan Kız

Peri: Ağzı Olmayan Kız, bir Türk yapımı. Baskın ve Ev Kadını filmleriyle tanınan Can Evrenol‘un yönettiği Peri, Santral’de yaşanan büyük patlama sonucu insanların belli uzuvlarında eksiklerle doğduğu post-apokaliptik dünyada, hayatta kalma mücadelesi veren ağzı olmayan kız Peri‘nin hikâyesini anlatıyor.

Ahmet: İki Gözüm

Hakan Gürtop ve Gani Rüzgar Şavata‘nın yönetmenliğini üstlendiği Ahmet İki Gözüm, sanatçı Ahmet Kaya‘nın hikâyesini uyarlıyor.

Karabasan

Karabasan, tüm ailesini öldüren genç bir kadının neden bu cinayetleri işlediğine dair bir araştırmaya koyulan psikiyatri doktoru Phillip‘in hikâyesini anlatıyor.

Şahane Hayaller

Senaryosunu Ömer Başdoğan‘ın yazdığı, baş rollerinde yine Ömer Başdoğan’ın ve Çetin Altay, Suzan Aksoy, Salih Kalyon‘un oynadığı Türk komedi filmi de vizyondakiler arasında. Film, ana karakterimizin Ömer‘in şiir tutkusu yüzünden otuzlu yaşlarına kadar düzgün bir işte çalışmamış olması ve arkadaşı Ali’nin bu konuda ona yardım etmeye çalışmasını anlatıyor.

Süper Ajanlar

Siyah Beyaz Movies‘ten çıkan macerali animasyon filmi, çocukların dikkatini çekeceğe benziyor.

Karanlık Sular

Nathaniel Rich‘in 2016 yılında New York Times’da kaleme aldığı The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare adlı makalesinden uyarlanan Dark Waters, şirketler hukukunda özel bir savunma avukatı olan Robert Bilott‘un, kimya endüstrisinin öncü firmalarından DuPont‘a dava açmasını ve şirketin birçok insanın hayatına mal olabilecek bir çevre kirliliğine yol açtığını ispatlamaya çalışmasını konu ediniyor.

Hümraz: Cin Tarikatı

Humraz Cin Tarikatı, arkeoloji tahsili yapan Tuğba‘nın, Humraz isimli bir cin tarikatını araştırma sürecini anlatıyor.

1917

Sam Mendes‘in yönettiği, usta isim Roger Deakins‘in görüntü yönetmenliğini üstlendiği 1917, I. Dünya Savaşı sırasında bir tuzağa doğru gitmekte olan bir tabur askerin hayatını kurtaracak mesajı, zamanla yarışarak iletmeye çalışan iki askerin hikâyesini anlatıyor.

Annelerimiz

Cesar Diaz‘ın yönettiği ve prömiyerinin gerçekleştiği Cannes Film Festivali’nde iki ödüle birden layık görülen Nuestras Madres, Guatemala‘da binlerce insanın hayatını kaybettiği iç savaştan sorumlu askeri cuntacıların yargılandığı dava ile kendi aile geçmişini araştırmaya koyulan bir antropoloğun hikâyesi ekseninde ülkenin gölgede bırakılmaya çalışılan tarihine ışık tutuyor.

14 Şubat Cuma

Küçük Kadınlar

Greta Gerwig‘in Louisa May Alcott‘ın aynı isimli ünlü romanından sinemaya uyarladığı Little Women, kendi hayatlarını kurmaya çalışan kız kardeşler Jo, Meg, Amy ve Beth‘in hikâyesini anlatıyor.

Kirpi Sonic

Ünlü video oyundan beyaz perdeye uyarlanan Sonic the Hedgehog, devletin mavi kirpi Sonic‘i yakalaması için çılgın bilim insanı Dr. Ivo Robotnik‘i görevlendirmesiyle başlayan macerayı konu ediniyor.

Kiki: Lanet-i Cin

Mustafa Miraç Kaya‘nın yönetmenliğindeki Kiki: Lanet-i Cin, ikinci eşinden olan kızı Elif‘in hastalığına deva arayan Muzaffer‘in, bu arayış sırasında bir medyuma başvurmasıyla başına gelen korkunç olayları anlatıyor.

Ağır Romantik

Deniz Denizciler’in yazıp yönettiği film, birlikte olacağı insanın centilmen ve romantik olmasını bekleyen Aslı ile büyük bir kapkaç çetesinin liderinin oğlu olduğunu Aslı‘dan saklayan Kerem‘in hikâyesini anlatıyor.

The Gentlemen

Çektiği suç filmleriyle kariyerini inşa eden Guy Ritchie‘nin köklerine geri döndüğü filmi The Gentlemen, İngiltere’de kurmuş olduğu büyük çaplı uyuşturucu imparatorluğunu Oklahomalı bir hanedana satma aşamasında olan Mickey Pearson‘ın, kendisini bu süreçte rüşvetten şantaja birçok farklı suç faktörlerinin yer aldığı çetrefilli olaylar silsilesi içerisinde bulmasını konu ediniyor.

Nasipse Olur

Film, hayatında kısa süre içerisinde birçok olumsuzlukla uğraşan Günfer‘in, onun bu kötü günlerinin şahidi Gökhan‘ın yardımıyla tüm bu felaketlerden sıyrılmaya çalışmasını anlatıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=7POLRguEibA

Yeni Baştan

Nicolas Bedos‘un yazıp yönettiği La belle époque, günümüz hayatına ayak uydurmakta zorlanan ve artık altmışlarında olan Victor‘un, tarihin herhangi bir döneminin gerçekçi bir deneyimini müşterilerine sunma iddiasındaki girişimci bir firmanın imkânlarıyla 40 yıl önce hayatının aşkıyla tanıştığı dönemi tekrar yaşamasını konu ediniyor.

28 Şubat Cuma

Patron Gibi

Kişilikleri ve istekleri birbirinden oldukça farklı iki arkadaş güzellik ürünleri imal eden bir şirket açmaya karar veriyorlar ve hikaye burada başlıyor.

Vahşetin Çağrısı

Chris Sanders yönetmenliğindeki filmde bir kızak köpeğinin Alaska‘nın vahşi doğasında sağ kalma mücadelesi anlatılıyor.

Bayi Toplantısı

İbrahim Büyükak‘ın kaleme alıp baş rolünde yer aldığı Bayi Toplantısı, beyaz eşya işiyle uğraşan üç esnafın, gittikleri üç günlük bayi toplantısı sırasında kendilerini türlü olaylar içerisinde bulmalarını anlatıyor.

Efsunlu Ayin

Efsunlu Ayin, kaldığı yurdun geçmişiyle ilgili anlatılan gizemli hikayeleri araştırmaya koyulan gazetecilik öğrencisi Ebru‘nun bu süreçte yaşadıklarını anlatıyor.

Vikingler Büyük Macera

Vic the Viking and the Magic Sword, sevilen çizgi dizi Vikingler‘in kahramanlarının yeni maceralarını anlatıyor.

Renklerde Kaybolan Hayat: Fikret Mualla

Metin Güngör‘ün uzun yıllardır üzerinde çalıştığı Renklerde Kaybolan Hayat, sanat hayatı ve yaşantısıyla kendine has bir ressam olan Fikret Mualla‘nın hikâyesini anlatıyor.

28 Şubat Cuma

Görünmez Adam

H.G. Wells‘in ünlü eserinin yeni bir uyarlaması olan The Invisible Man, zengin bir bilim insanı olan eşinden kendisine taciz ve şiddet uyguladığı için boşanan Cecilia Kass‘in, eşinin intiharı sonrası kendisine yüklü bir miras bıraktığının bildirilmesiyle yaşadığı esrarengiz olayları çevresine kanıtlama ve nihai bir şekilde bu durumdan kurtulma mücadelesini anlatıyor.

Boyalı Kuş

Çekya’nın bu seneki Oscar adayı olan ve En İyi Uluslararası Film dalında kısa listeye kalan filmin yönetmen koltuğunda Vaclav Marhoul var. İkinci Dünya Savaşı’nın ortasında, küçük bir çocuğu, anne babası daha güvende olabileceği uzak bir köye gönderiyor ve hikaye başlıyor.

Semur 2: Cinlerin Büyüsü

Semur 2: Cinlerin Büyüsü, arkadaşlarıyla birlikte dedesinden gelen bir mektubun peşine düşen Alesia‘nın, geçmişinde yaşadığı olaylarla yeniden yüzleşmesini konu ediniyor.

Jexi

Scott Moore ve Jon Lucas‘ın yönetmenliğini üstlendiği Jexi, Phil’in yeni aldığı akıllı telefonda bulunan işletim sistemi Jexi ile birlikte değişen hayatını konu ediniyor.

Kaptan Pengu ve Arkadaşları

TRT Çocuk ekranlarında yer alan aynı isimli çizgi film, şimdi beyaz perdede!

https://www.youtube.com/watch?v=JG4DDQksRko

Geçerken Uğradım

Onur Bilgin‘in yönetmenliğindeki Geçerken Uğradım, ülkede bir tatile çıkan Cavit ile ailesinin, Afyon‘da Cavit‘in askerlik arkadaşı Cemil’e uğramalarıyla başlarından geçen komik olayları konu ediniyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam