barcelona operası

Barcelona Operası İlk Konserini Bitkilere Verdi

Suna Simge Çakmak

İspanya’nın önde gelen şehirlerinden olan Barcelona, üç aylık Corona Virüs karantinasının ardından ilk konserini verdi; hem de bitkilere!

Zorlu bir #COVID19 sürecinden sonra, normalleşme süreciyle beraber ilk defa kapılarını açan Liceu Operası, ilk konserinde çok büyük farkındalık gösterdi ve bitkilere verdi.

İspanya’da olağanüstü halin ortadan kalkmasının ardından yeniden kültür sanat ekinliklerine başlayan Gran Teatre del Liceu, ilk konserini oldukça farklı ve tuhaf bir şekilde hayata geçirdi. Ünlü opera binasının koltuklarını bu kez insanlar yerine bitkiler doldurdu. Müziğin tarifsiz duygusunu bu kez bitkiler tattı.

Konserden önce herhangi bir performansta gerçekleştirilen ve yapılması gereken bütün ritüeller, yine eksiksiz bir şekilde yerine getirildi. Bu eyleme seyircileri salona davet etmek için yapılan “konser başlıyor” anonsları da dahildi. Operanın internet sitesinden yayınlanan konserde orkestra, besteci Giacomo Puccini’nin Crisantemi adlı eserini yaklaşık 2,300 bitkiye dinletti. Bu dinleti yaklaşık olarak 6 dakika sürdü.

barcelona operası

Konser öncesinde yapılan açıklamada, baş yapımcı Eugino Ampudia, salgın sebebi ile insanların geri plana çekildiğini belirterek, “Doğa, onun elinden aldığımız ve bizim boşalttığımız alanlara ilerledi. Empatimizi artırabilir miyiz lütfen? Haydi sanat ve müzikle başlayalım ve doğayı harika bir konser salonuna davet edelim.” şeklinde bir söylemde bulundu.

Salonda yer alan bitkilerin salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarına bağışlanacağı belirtildi.

Barcelona Operası bu eylemi ile büyük ilgi topladı. Bu süreçte yaşanılan kötü günleri arkada bırakmak için atılan en güzel ilk adımdı…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam