Game Of Thrones Severler Buraya: House Of Dragon’u Anlamak!

Onur Şafak Yücel

Tüm dünyayı kasıp kavuran dizi Game Of Thrones’un, Spin off dizisi Game Of Thrones: House Of The Dragon, 21 Ağustos’ta yayında. Peki dizide neler olacak? Hadi içeriğe…

Özellikle yayınlandığı dönemde tüm dünyayı kasıp kavuran bir diziydi Game Of Thrones… Her bölümüyle yarattığı etki ve bıraktığı iz fazlasıyla etkileyiciydi. Dizinin bitişiyle beraber, boşluk yaşayan izleyicilerin gönlüne serin bir su serpti yapımcılar; Game Of Thrones: House Of The Dragon

Yapım, uzunca bir bekleyişin ardından, önce fotoğraflar, sonra da fragmanla merhaba dedi sevenlerine. Kısa bir fragman olsa da yine teorisyenleri harekete geçirdi. Peki, House Of Dragon’u nasıl anlarız?

Dikkat Spoiler!

Game Of Thrones’a dönüp, en başından anlatıyoruz!

Westeros adı verilen kıtada geçen olayların başlangıcı, kral Robert Baratheon’un, kadim dostu ve silah arkadaşı, Ned Stark’ı kralın eli olarak

Stark

Ned Stark

kendi yanına davet etmesiyle başlar. Ned bu davetten pek hoşnut olmaz lakin çağıran kraldır, ne haddine reddetmek! Ned’in kralın eli olması beraberinde bazı hoşnutsuzlukları da getirir… Bunlardan en büyüğü Cersei Lannister’ındır. Çünkü Cersei kardeşi Jaime ile bir ilişki içindedir ve Ned’in bunu anlaması çok da uzun sürmez. Yani herkes için esas amaç demir taht!

Daenerys Targaryen ve Evliliği!

Krallığın varislerinden biri Daenerys… Khal Drogoyla yaptığı mecburi evlilik sonrasında, tahttan iyice uzaklaştı Daenerys… En azından, onun varlığından haberdar olanlar böyle düşündü… Fakat unuttukları bir şey vardı, Daenerys ejderha kanı taşıyordu ve kendisine hediye edilen üç ejderha yumurtasıyla hakkı olan tahta geri dönmek için uğraşacaktı. Ayrıca arkasında da dothrakiler vardı… Daenerys zamanla Khaleesi olacak ve tüm krallığa meydan okuyacaktı.

Targaryen

Daenerys Targaryen

You Know Nothing Jon Snow!

Hikayenin bir diğer unsuruysa Jon Snow. Gece nöbetçilerine katılmayı kafaya koyan Jon, Ned’in gayrimeşru çocuğu ve bu nedenle soyadı Stark değil, Snow… Winter İs Coming diyerek yıllarını geçiren Snow, tahttan ziyade yaklaşan tehlikeyle ilgileniyordu; Ak gezenlerle!

Snow

Jon Snow

Hikayenin başlangıcından itibaren olan olayların yarısını dahi anlatsak sayfalarca yazmamız gerekebilir. Bu nedenle şöyle diyerek konuyu kafanızda netleştirebiliriz… Kral Robert Baratheon’un ölümünün ardından Ned Stark idam edilir. Bunun üzerine, sinirlenen Kuzey krallıkları, Stark hanedanının arkasından Westeros’a savaş ilan eder. Bu sırada taraflar şekillenir fakat uzakta ve kimsenin umursamadığı bir düşman vardır; Daenerys Targaryen… Güçlenerek krallığa yürümeye başlayan Daenerys ciddi bir tehlikedir.

Jon Snow’sa krallıkların birleşmesi ve asıl düşman ak gezenlere karşı mücadele edilmesi gerektiğini savunur…

Peki, gelelim House Of Dragon’a… Bize ne anlatacak?

Öncelikle bilmemiz gereken ilk konu, dizimiz Game Of Thrones sonrasını değil öncesini anlatıyor, üstelik 200 yıl öncesini…

Dizinin ana konusu, Targaryen hanedanının demir tahtı koruma mücadelesi. Aynı zamanda kendi içinde tahtı ele geçirme çabasını anlatacak. Bu mücadelenin döndüğü iç savaş Targaryenlerin büyük sorunlarına ışık olacak!

Ne diyelim, büyük bir heyecan ve merakla bekliyoruz!

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam