V for Vandetta

Wachowski Kardeşler Ve Yapımları

Aygün Akdağ

Son yıllarda özel yaşantılarıyla sık sık gündeme gelen Wachowski Kardeşler ’in, sinema tarihinde ne kadar önemli bir yere sahip olduklarını bilmeyenimiz yok! Durum böyle olunca özellikle Matrix gibi yapımların, dünyanın her köşesinde bilinmesine ve sevilmesine de şaşırmıyoruz. Farklı tarzları ve sürükleyici yorumlarıyla bizi bir kere daha sinemaya aşık eden Wachowski Kardeşler’in ellerinden çıkmış tüm yapımları öğrenmeye hazır mısınız? İşte Wachowski Kardeşler’in imzasını taşıyan birbirinden kaliteli 7 yapımı…

Sense8

https://www.youtube.com/watch?v=wItvMv92DbA

Sense8, 8 farklı coğrafyada birbirinden farklı 8 insanın akıl almaz bir şekilde birbirlerini hissetmesiyle başlıyor. Aynı zihinleri, bilgileri ve yetenekleri paylaşabilen bu insanlar sayesinde dizi; oldukça sürükleyici bir hal alıyor. San Francisco, Mexico City, Berlin, Birleşik Krallık, Seoul, Mumbai, Nairobi ve Chicago’da bulunan 8 kişi; tek bir ruh haline bürünerek birbirlerinin yeteneklerini paylaşabildiklerini fark ettikleri anda bazıları bir araya gelmeye çalışırken bazılarıysa birbirini öldürmeye çalışacak! Riley ve Will’in zihinlerinde canlanan yerde buluşmalarıyla başlayacak olan olaylar sizi adeta içine çekecek!



Jupiter Ascending

Besin zincirinin en alt basamağında insanoğlunun bulunduğu bir evren düşünün! Bu evrende yaşanacak büyük bir suikastın hedefi olan Jupiter Jones ise hizmetçilik yapan sıradan bir kadın. Bir gün genetik mühendislik harikası olan eski asker Caine, Jupiter’i bulma amacıyla dünyaya iner.

Zira evrenin tek hakimi olan ölümsüz Kraliçe, çıkartılan genetik haritalara göre Jupiter’in kendi hükümdarlığının sonunu getireceğini düşünmektedir. Wachowski Kardeşler ’in senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendikleri filmin oyuncu kadrosunda Mila Kunis, Channing Tatum, Eddie Redmayne, Sean Bean gibi yıldız isimler yer alıyor…

Cloud Atlas

1850’li yıllarda Pasifik Okyanusu’na minik bir yolculuğa çıkıyoruz! Adam Ewing, Yeni Zelanda’daki takım adalardan zorlu bir deniz yolculuğu yaparak Californiya’daki evine dönmektedir. Kendisi aynı zamanda bir günlük tutmaktadır ve günlüğü; 1930’lu yıllarda Belçika’da yaşayan, yetenekli ama fakir bestekar Robert Frobisher’ın eline geçer. Luisa Rey ise Reagan yönetimindeki Amerika’da yaşayan isyankar ruhlu bir gazetecidir. Yayın evi sahibi Timothy Cavendish, alacaklılarından canını kurtarmaya çalışmaktadır.

Ninja Assassin

Gizli bir örgüt olan Ozunu Klanı, V For Vendetta’daki romantik ideallerden çok farklı bir yapıya sahiptir. Çocukları kaçıran ve onları acımasız bir ölüm makinesine çeviren bu örgüt, Raizo’yu da henüz küçük bir çocukken kaçırmış ve yetiştirmiştir. Arkadaşının örgüt tarafından katledilmesine dayanamayan Raizo, bir süre sonra örgütü terk eder. Artık Razio için öç alma vakti gelmiştir. Bu esnada Berlin’de, Avrupa Polis Teşkilatı ajanı Mika Coretti; birçok siyasi cinayeti Uzak Doğu’daki bir örgüte bağlayan yüklü bir para davasıyla karşılaşır.

Speed Racer

Speed Racer, genç bir hız yarışçısı olan Speed Racer’ın The Crucible adlı ralliyi kazanmayı hedeflemesini konu ediniyor. Daha önce bu rallide hayattaki en büyük idolü olan abisini kaybeden Speed, yarış konusunda oldukça hırslıdır ve doğuştan yeteneklidir. Racer, bu yarışı o kadar ciddiye alır ki bir zamanlar rakibi olan Racer X ile işbirliği yapmayı kabul eder.

The Matrix Revolutions ve Serisi

Film, makinelerin Zion’a ulaşmak için kazı yapmasıyla başlar. Ajan Smith; kendi bağımsızlığını ilan etmiş, tüm makine ve insanları karşısına almıştır. Neo’nun ise tek düşmanı insanlığın sonunu hazırlamakta olan makineler değildir. Ajan Smith, her iki taraf için de bir tehdit oluşturmaktadır. Ancak bir sorun var! Neo, “araf” adındaki bir yerde hapsolur. Öncelikle buradan kurtulmalı, sonrasında da herkesin kendisinden beklediği gibi dünyaya yardım etmelidir.

V for Vendetta

Wachowski Kardeşler

2020 yılında İngiltere’de geçen V, son derece baskıcı bir toplum düzenini ele alıyor. Türlü yasak ve engellerle idare edilen halk, şiddete eğilimli davranışlar göstermeye başlamıştır. Bu koca kargaşanın ortasında bir anda beliren V, belaya bulaşmış masum bir kadını kurtarır. V’nin Evey’i kurtarışı, aslında ulusun kurtuluşunu temsil etmektedir. Çünkü Evey’nin davranışları, toplumun uyanışını ve başkaldırısını başlatan unsurdur. İşte bu yüzden zaman, ayaklanma zamanıdır! 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam