Gaye Su Akyol

Gaye Su Akyol’dan Yeni Albüm: Anadolu Ejderi

Ceren Çetinoz

Gaye Su Akyol “Anadolu Ejderi” adlı yeni albümünü çıkardı.  Akyol 2014 yılında çıkardığı ilk albümü “Develerle Yaşıyorum”un ardından ikişer yıl arayla “Hologram İmparatorluğu” ve “İstikrarlı Hayal Hakikattir” albümlerini yayınlamıştı. Şimdi ise “Anadolu Ejderi” dinleyicilerle buluştu.

Albüm Türkiye’de Dunganga Records, dünya genelinde de Glitterbeat etiketiyle yayımlandı. Prodüktörlüğünü  Akyol, Ali Güçlü Şimşek ve Barlas Tan Özemek yaptı.  Ayrıca albümde Anadolu pop, folk, Klasik Türk Müziği, Türkçe psikedelik rock müzik türlerine yer verildi.
Akyol, yeni albümünü şöyle anlatıyor:

“Bu albüm, mitolojik bir ejderin derin uykulardan uyanışı. Mağarasında işaret bekleyen milyonlarca hücrenin aynı anda bir organizmaya dönüşmesi. Herkesin kendi süper kahramanı olmayı mecburen öğrendiği bir masalda saf kötülüğe karşı tek çarenin kollektif hareket olduğunu yineleyen bir direniş, hafızası çalınan bir toplumun bellek okyanusunda, denizaltı kafilesiyle yapılan bir gezi. Yıkılan kentlerin ve kentle birlikte imha edilmeye çalışılan , ezilip ufalanan kültürlerin, iç içe geçmiş anlamların, tartışılamayan, olgunlaşamayan fikirlerin içinden yükselen “Başka türlü nasıl olurdu?” sorusuna cevaben bir hakikat kurgusu. Bir kadının tutkusuna, âşık olmaya, cinsel kimliğine sahip çıkışının yeterince devrimci olduğu politik bir iklimde iliklerine kadar tutkulu ve aşkını özgürce ifade edebilen sonik bir genişleme ve icat; yan yana gelmesi pek de öngörülemeyen seslerin, kelimelerin, mefhumların birbirleriyle karışıp yeni biçimlerle dans ettiği bir örgü.”

Akyol’un son beş yılda yazdığı şarkılardan oluşan albümde yer alan şarkılar şöyle:

1. Anadolu Ejderi
2. Vurgunum Ama Acelesi Yok
3. Biz Ne Zaman Düşman Olduk
4. Bu Izdırabın Panzehiri
5. Yaram Derin Yaram Kanar
6. Sen Benim Mağaramsın
7. Martılar Öpüşür, Kediler Sevişir
8. Kör Bıçakların Ucunda
9. Artık Başka Bir Lisansın
10. Gel Yanıma Gel
11. İçinde Uyanıyoruz Hakikatin

Albümü aşağıdan dinleyebilirsiniz!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam