“Junior Eurovision” Macerası Bugün Başlıyor

Ayşe Aslıhan

20 ülkenin katılacağı 16. Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması, bugün, Beyaz Rusya’da final yapıyor!

 

#LightUp

Bu yılın sloganı #LightUp, yani aydınlanmak! Çocuk ve genç seslerin ülkelerini temsil edeceği yarışmanın sloganı için  ilham kaynağnın, katılan yarışmacaların sanatsal yaratıcılığı olduğu açıklandı.

Rekor Sayı: 20 Ülke Katılacak

25 Temmuz 2018 tarihinde EBU, yarışmaya katılacak 19 ülkenin ismini açıklamıştı. 2 Temmuz 2018 tarihinde finansal kriz nedeniyle katılmayan Ukrayna, 2 Ağustos 2018 tarihinde yarışmaya yeniden katılma kararı aldı ve böylece katılım sayısı 20’ye yükselmiş oldu. Katılacak ülkeler ise; Ukrayna, Portekiz, Kazakistan, Arnavutluk, Rusya, Hollanda, Azerbeycan, Beyaz Rusya, İrlanda, Sırbistan, İtalya, Avustralya, Gürcistan, İsrail, Fransa, Makedonya, Ermenistan, Galler, Malta ve Polonya.

Fransa 2004 yılından sonra ilk kez, Azerbaycan 2013 yılından sonra ilk kez, İsrail 2016 yılından sonra ilk kez katılırken, Kıbrıs Cumhuriyeti ise yarışmadan bu sene çekilme kararı aldı.

Geçen yıl 16 ülkenin katıldığı yarışma, Gürcistan’da düzenlenmişti.

 

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam